Helyi sport

2016.10.04. 14:10

Győri Cápákkal írt történelmet a magyar amerikaifoci-válogatott

A győriek hat játékosa lépett pályára a lengyelek elleni mérkőzésen, amellyel a magyar válogatott megszerezte fennállása első győzelmét.

kisalfold.hu

A Győr Sharks csapata idén hét játékost adott a bővített keretbe. Ez a csapat több mint 80 főből állt, közülük 43 játékos húzhatta magára a címeres mezt a szűkítés után.


"Minden poszton nagy verseny volt a bentmaradásért. Ugyan az edzések jó hangulatúak voltak, és nem lehetett érezni egymás között a rivalizálást, mégis mindenki megpróbálta a maximumot kihozni magából, hogy a végelszámolásnál pályára léphessen" - kezdte Becs László.


A szűkített keretbe végül hat győri játékos jutott be, Rácz Balázs ugyanis a tábor második napján lesérült, így nem tudta vállalni a meccsre való felkészülést.

 

Balról: Becs László, Szilas Péter, Berzai Lajos, Horváth Péter, Kövecses Attila, Becs Péter

Balról: Becs László, Szilas Péter, Berzai Lajos, Horváth Péter, Kövecses Attila, Becs Péter


A magyar válogatott szeptember 24-én lépett pályára a lengyelek ellen a székesfehérvári First Field-en.


Az összecsapáson a lengyelek szereztek vezetést egy mezőnygóllal, Baksa Ferenc azonban hasonló módon, 45 yardról egalizált. A vendégek a második negyedben több magyar hibát is kihasználtak, s két touchdwonnal 16-3-as előnyre tettek szert a nagyszünetre.


A pont nélküli harmadik felvonást követően a negyedik negyed elején a magyar válogatott Czirók Márton elkapott touchdownjával szépített. A hazai csapat védelme egyre inkább elkapta a fonalat, így Bencsics Márk irányításával hamar a fordításért támadhatott újra az együttes.


Egy hosszú drive végén Bencsics újra Czirókot találta meg a célterületen belül, s mivel a magyarok nem hibáztak jutalomrúgást, átvették a vezetést (17-16).


A lengyelek azonban összekapták magukat, s viszonylag gyorsan, nagyjából két perc alatt egy touchdownnal újra előnybe kerültek, a kétpontos kísérletük nem sikerült (17-22).


A magyaroknak így két és fél percük maradt a találkozó megnyerésére, s Bencsics harmadik td-passzával - amelyet Szabolcska Balázsnak adott - történelmi sikert aratott a gárda (23-22).


"A defensünk nagyon jól teljesített. Az offensben ugyan voltak hullámvölgyek de a negyedik negyedben mindenki elővette a tartalékait és mint már tudjuk, sikerre vittük a csapatot. Ha nézői szemmel nézem úgy gondolom, senkinek nem lehetett oka a panaszra. Fél perc volt hátra a mérkőzésből, amikor is megszereztük a vezetést. Ennél izgalmasabb meccs nem hiszem, hogy kellhet" - összegezte a mérkőzést Becs László, hozzátéve: felemelő érzés volt az első győzelem.


"Legfőképpen úgy, hogy játszottam az első két meccsünkön, amiket elveszítettünk. Kellett ez a győzelem. Önbizalmat kaptunk, és erőt: ezt a sportot ugyanis szívvel kell játszani. Gyakran kérdezik tőlem, mennyit fizetnek nekem azért, hogy a válogatottban játsszak. Amikor elárulom, hogy semennyit, megdöbbennek. Ők nem értik, milyen érzés címeres mezben játszva a hazánkat képviselni. Úgy gondolom, ez a legmagasabb szint amit egy sportoló elérhet. Nekünk ez az érzés a fizetség" - tette hozzá.


A válogatott legközelebb október 29-én a belga válogatott ellen lép pályára Székesfehérváron.


A Cápák HFL-kerete még nem kezdte meg az edzéseit, mindenki rehabilitálódik és egyénileg készül a januárra, amikor is elkezdődik a közös felkészülés a szezonra. 


"Hosszú volt az idei HFL-szezon. Kevés létszámmal dolgozunk, így mindenki hatalmas részt vesz ki a munkából, ami eléggé leamortizálja a játékosokat fizikailag és mentálisan is" - mondta el Becs László, hozzátéve, hogy folyamatosan dolgoznak az utánpótláson.


"Az U14 alattiak is szépen fejlődnek, és a női csapatunk is egyre több tagot számlál. Ősszel az U17 és az U19-es kupasorozatok zajlanak, amikben mi is részt veszünk, a srácok pedig nagyon lelkesek. Öröm látni a fejlődésüket. Rengeteg az új játékos. Ők csak pár hónapja játszanak, de a lelkesedésük töretlen, Többen tagjai is az U19 magyar válogatottnak is, ami szintén nem kis érdem. Szívvel-lélekkel játszanak, mi pedig megpróbálunk számukra mindent biztosítani, hogy tehessék ezt a legmagasabb szinten, a későbbiekben is akár felnőtt válogatott kerettagként" - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában