Helyi sport

2016.05.05. 09:48

NB II foci - Gyirmót: lemaradhat Bene a bajnokavatásról

Egy játékvezetői ítélet miatt edzőként lemaradhat a bajnokavatásról vagy a feljutás kiharcolásáról Bene Ferenc, az élvonalba igyekvő Gyirmót szakvezetője, akit egy mérkőzésre eltiltottak a kispadtól.

Szeitz Tibor

Hétvégén Zalaegerszegen lép pályára az az NB II-ben éllovas Gyirmót FC Győr, amely kedvező eredmény esetén már vasárnap feljuthat az NB I-be, sőt, akár bajnoki címet is ünnepelhet.


Nem lehet azonban ott a kispadon a csapat vezetőedzője, Bene Ferenc, sőt, a pályaedző, Krecska János és az erőnléti tréner, Holanek Zoltán sem. Ahogy arról tegnap írtunk, mindhármukat a múlt hétvégi Balmazújváros elleni bajnokin küldte el a kispadtól a játékvezető. Bene Ferencet és Holanek Zoltánt egy-egy, Krecska Jánost három soron következő NB II-es mérkőzéstől tiltotta el a szövetség.


Az MLSZ szabályzata szerint az eltiltottak a kispadon és a játéktéren tartózkodókkal semmilyen formában nem érintkezhetnek a mérkőzés hivatalos kezdési időpontját megelőző 45 perctől – a szünetet is beleértve – a mérkőzés végét követő 30 percig. Ez idő alatt az öltözőbe sem léphetnek be. A mérkőzés alatt a kispadtól legalább 20 m-re kell tartózkodniuk.


 Bene Ferencet egyébként amiatt állította ki a játékvezető, mert a vezetőedző  egy feléje guruló labdába belerúgott. Krecska János azért kapta a három találkozóra szóló eltiltást, mert vitába keveredett a hazaiak szakmai stábjával, s akiket a hivatalos álláspont szerint sértő kifejezésekkel illetett. Holanek Zoltán a kapu mögött egy szögletnél reklamált, ezért küldte el a játékvezető.


Attól egyébként, hogy nem lesz edző Zalaegerszegen a gyirmóti kispadon nem kell tartaniuk a gyirmóti szurkolóknak. Egy-egy találkozó erejéig ugyanis megbízott edzőt jelölhet ki a klubvezetés. Megoldás lehet az egyesülethez nemrég utánpótlás-vezetőként érkező, pro licenccel rendelkező Klement István, valamint a megyei I. osztályú csapatnál dolgozó  tréner, Nagy Attila „beugrása".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában