Helyi sport

2016.03.05. 07:14

NB II foci - Győzött a Gyirmót és a Sopron is - fotók

Mindkét csapat hazai pályán győzött.

kisalfold.hu

Gyirmót FC-Soroksár 1-0 (0-0)


72. p: Bori két szép csellel játszotta át védőjét a jobb oldalon, majd kitűnően ívelt a kapu elé, a hosszú saroknál érkező Simon András pedig 4 méterről a kapu jobb oldalába fejelt. 1–0.


A közönségszórakoztató találkozóban bízó szimpatizánsoknak csalódniuk kellett, ugyanis az alacsony színvonalú, meddő első fél óra után a vendégek előtt adódott az első igazi gólhelyzet. Négy perc elteltével válaszként Simon Attila hozta helyzetbe Simon Andrást, a félidő utolsó percében pedig Bori jobb oldali beadása után ismét Simon András fejelt a bal kapufa mellé. Egyórai játék után egy jobb oldali tetszetős Bori Gábor–Simon András összjáték után utóbbi hagyott ki nagy lehetőséget. Néhány perc elteltével aztán megtört az addig masszív vendégvédelem.


Az éllovas kék-sárgák akadozó játékkal tudták csak begyűjteni a három pontot.


Jók: Balogh B., Horváth A., Bori, Simon András, ill. Gyepes, Peszmeg, Pál.


[namelink name="Bene Ferenc"]: – Az első játékrészben nem működött úgy a támadójátékunk, ahogyan szerettük volna, de szünet után a vezető góllal felszabadultak a gátak a csapatban, ekkor több lehetőségünk is volt. A találkozó kulcskérdésének ítélem, hogy a szünet után feljavult csapatunk támadószekciója.


Lucsánszky Tamás: – Felkészültünk, hogy keveset lesz nálunk a labda, de így is voltak lehetőségeink, amelyeket viszont be kellett volna rúgni.

Lapincs Attila


 

NB II foci - Gyirmót-Soroksár




Sopron–Budaörs 2-0 (1-0)


6. p: Rácz adott jó labdát Baracskainak, a soproni csatár jobbal levette, majd 14 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0.


10. p: A vendégek legjobbja, Nagy T. egyéni akciót követően 16 méterről a felső lécet találta telibe.


59. p: Szabó L. bal oldali elfutását követően kitűnően adott az ötös vonalára és Zamostny visszafelé fejelve a felső lécet találta el.


63. p: Batizi 11 méterről bal oldalról belőtt labdájára Rácz jókor érkezett, két csel után kapura lőtt, a kipattanó labdára Baracskai csapott le és 8 méterről a bal kapufát érintve a jobb sarokba lőtt. 2–0.


Nyílt, jó iramú, küzdelmes, kemény mérkőzést láthattak a szurkolók. Az első félidőben változatos, kemény, de sportszerű játék folyt a pályán. Zamostnyék egymás után vezették a jobbnál jobb támadásokat, de a vendég Budaörs rendre hárított és kontrázott. A második játékrészben a vendégek játéka szétesett, Baracskaiék megérezték a lehetőséget és nagyobb nyomás alá helyezték a vendégek kapuját. A sok támadásnak meglett az eredménye, a jó napot kifogó és nagy játékkedvvel játszó Baracskai Roland látványos gólt lőtt, ami eldöntötte a találkozót. A hazaiak nagyobb különbséggel is győzhettek volna, ha Zamostny a helyzeteinek csak a felét értékesíti.


Összességében a harcos, jó csapat benyomását keltő Sopron megérdemelten győzött.


Jók: Heinrich, Zamostny, Rácz, Baracskai, a mezőny legjobbja, ill. Nagy T., Ódé, Papp.


[namelink name="Supka Attila"]: – Próbáltunk letámadni, egy darabig működött is ez a játékunk, de a félidő közepétől sajnos szétestünk. A második játékrészben sokat támadtunk, akár két játékosunk is gólkirály lehetett volna, annyi helyzetet kihagyott.


Márkus Tibor: – Megérdemelt a soproni győzelem, sajnos már az elején futottunk az eredmény után. A második félidőben próbáltunk egyenlíteni, de játékunkban kevés volt az átütőerő. A mérkőzést egyébként nagyban befolyásolta az előző forduló kudarca.

Páder Vilmos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában