Helyi sport

2015.10.27. 08:32

ETO - Megoldódni látszik a stadion használata Győrben

Három egymás utáni vereséggel zuhanórepülésbe kezdett az ETO az NB III-ban.

Papp Győző

A klub vezetése bármi áron megállítaná a negatív sorozatot. Futsalban a sportág bajnokainak elitkörét, decemberben világbajnoki selejtezőket rendeznek Győrött.


– Hazánk és így Győr először adhat otthont az UEFA Futsal Cup elitkör egyik csoportjának. A Rába ETO milyen esélyekkel várja a novemberi tornát? – kérdeztük dr. Drucskó Zoltánt, az ETO Futsal Kft. ügyvezetőjét.


– Az Európai Labdarúgó Szövetség méltányolja az MLSZ azon erőfeszítéseit, amiket a labdarúgás és a futsal felemelkedéséért tesz, ezért is támogatta a pályázatunkat az elitkör megrendezésére. A szövetség illetékesei megtekintették az arénát és amennyiben bejutnánk a Final Fourba, jövő áprilisban nagy valószínűséggel Győr lehetne a döntő házigazdája. Tulajdonképpen ezért is sajnálom nagyon, hogy a korábbi győri selejtezőben csak döntetlennel kezdtünk, mert ha elsőként végeztünk volna a csoportunkban, akkor az elitkörben könnyebb ellenfelek jutottak volna. De ez már történelem, most azon dolgozunk, hogy teljesüljön az álmunk és bejussunk Európa négy legjobb csapata közé. Az erőviszonyokat tekintve ez már majdnem álom kategória.


– Nemrégiben a magyar válogatott bizonyította be, időnként lehetnek csodák...


– Az valóban csodálatos  volt. A már-már hollywoodi fordulatokkal színesített magyar–román sokat segített a futsal hazai népszerűsítésében. Ennek is köszönhetően november közepétől az M4 Sporton elindul a bajnoki fordulók gólösszefoglalója. Győr igazi fellegvára a futsalnak, ezért mi rendezhetjük decemberben azt a világbajnoki selejtező csoportot, amelyben az ukrán, a belga és az angol csapat lesz a mieink ellenfele.

 – Ha már Győr és az ETO, nyártól a labdarúgócsapat is a klub része lett. Sikerült az integráció?


– Nyugodtan mondhatom, hogy tavasszal, majd nyáron nagy munkát végeztünk azért, hogy a felnőttcsapat el tudjon indulni az NB III-ban, az utánpótlás-együttesek pedig a legmagasabb osztályokban. Nagy sikernek tartom, hogy az akadémistáink jelentős többségét meg tudtuk tartani, csak néhányan mentek el a Ferencvárosba, illetve külföldre. A Double Pass azóta újra elvégezte akadémiánk átvilágítását, ez alapján méltók vagyunk arra a kiemelt támogatásra, ami évi száznyolcvanötmillió forint és a Magyar Labdarúgó Szövetség biztosítja részünkre az elit akadémiai képzéshez.


– A szurkolók ennek is örülnek, de nyilván a másik legfontosabb cél, hogy az ETO minél gyorsabban jusson fel az NB III-ból. Az utóbbi hetekben távolodnak a céltól...


– Bajban vagyunk, ez kétségtelen tény. Győri szívvel, győri ésszel szlogennel a bajnoki cím megszerzését, de legalább a feljutást tűztük ki célul. Megmondom őszintén, a szakemberekkel történt nyári beszélgetés és a bajnokság eleji kilencpontos rajtunk után azt gondoltam, hogy tavasz közepén már olyan helyzetben leszünk, hogy minden tekintetben készülhetünk az NB II-re. Aztán látszódott, az őszi idény első felében a Nyugati csoport gyengébb csapatai ellen játszottunk, a legutóbbi három vereség pedig már kijózanító volt. Kiderült, hogy a korábbi akadémistáink nem tudnak győzelmi kényszer alatt játszani és ha az ellenfél szerez vezetést, akkor nincs bennünk elég lelkierő a fordításhoz. Ez már nem a korábbi játszadozás, az NB III így minden héten „háború".


– Hogyan lehet megállítani az ETO zuhanórepülését?


– Sokat gondolkodunk, a héten elbeszélgetünk [namelink name="Preszeller Tamás"] szakmai igazgatóval, Németh Zoltán vezetőedzővel, valamint a játékosokkal is. Értékeljük a kialakult helyzetet. A hátralévő négy meccsen olyan eredményeket kell hoznunk, hogy tavasszal elérjük a célunkat. Azt mondom, ha a hétvégén nem győzünk a Puskás II ellen, akkor lépni kell, ez nyilvánvaló.

Dr. Drucskó Zoltán

Dr. Drucskó Zoltán– Ha már a jövőt is szóba hozta, az látható, hogy ezzel a garnitúrával az NB II is nehezen elérhető, az ottani sokkal nagyobb követelmények pedig meghaladják az erejét. Milyen változásokat terveznek a jövőre nézve?


– A játékoskeretünk és az NB III-as mezőny erősségét úgy tűnik, nem mértük fel reálisan. Néhány futballistánk csalódást okozott a teljesítményével és a tudásával, az erősítésként igazolt idősebbek keveset tettek hozzá eddig az ETO eredményességéhez, de az igazsághoz tartozik, hogy hiányzik például Szabó Zsolt, aki a második edzésen szenvedett súlyos sérülést, valamint Pákolicz Dávid, az ő gyógyulásának idejét rövidebbre tette az orvosi stáb. Télen mindenképpen olyan játékosokat akarunk igazolni, akik már az NB II magasabb követelményeinek is megfelelnek.


– Az anyagi háttér adott ehhez az ETO-nál?


– Igen, a jelenlegi színvonalas szerepléshez adottak a feltételek. Ehhez minden segítséget megkapunk a város vezetésétől. Ezért sem került fel a csapat mezeire A jövő Győrben épül, valamint a Fehér Miklós Akadémia felirat, mert tárgyalásban állunk több jelentős szponzorral, akik igényt tartanak ilyen megjelenési lehetőségre is. Részben rendeződik a stadion sorsa. A felszámolóbiztossal a napokban írjuk alá a létesítményhasználatra vonatkozó hosszú távú megállapodást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában