Helyi sport

2015.05.12. 20:58

Férfi kosárlabda NB I - Sopronnak nem sikerült, döntőtben a címvédő Szolnok

A címvédő Szolnok jutott elsőként döntőbe a férfi kosárlabda NB I-ben, ugyanis kedden az elődöntő harmadik mérkőzésén is legyőzte a Sopront.

mti

Szolnok–Soproni Sördögök 86–63 (25–15, 26–15, 18–15, 17–18)
Szolnok, férfi NB I, elődöntő, 3. mérkőzés, 1000 néző. V.: Földházi, Benczur, Tőzsér.

Szolnok:  GIPSON 10/3, VOJVODA 21/9, Milosevics, BRKICS 23/21, KELLER 11. Cs.: Báder 2, Wittmann 4/3, Rakics 5/3, PERINGER 6, Sztajkovszki 4/3, Pavlovics.  Edző: Dragan Alekszics.

Sopron:  Thomas 4, Ruják 14/6, Takács 6/6, Boriszov 11/3, Tóth 3. Cs.: Poscic 14, Edwards 5, Molnár 4, Bán, Bakk 2. Edző: Sabáli Balázs.

Az első percek nagy dobópárbaja után a negyed közepén elhúzott a Vojvoda vezette bajnok. A szakasz hajrája egyértelműen az Olaj csapatáé volt, egy negyed után 10 ponttal vezetett a címvédő.

Lendületben maradt az Olaj, Brkics igen jó dobóformát mutatva hálálta meg a bizalmat. 15 pontra nőtt a hazai előny, amikor Poscic és Boriszov jóvoltából kiegyenlítetté tette a játékot a Sopron, az azonban érződött: nincs annyi a vendégekben, hogy igazán szorossá tegyék a mérkőzést. Különösen, hogy a félidő hajrájában Brkics újabb triplákkal vétette észre magát, találatai révén 20 pont fölé nőtt a szünetre a Sördögök hátránya.

A második félidő elején Poscic kosaraival próbálta tisztes távolságból követni a bajnokot a Sopron, de Vojvoda és Brkics révén tartotta 20 pont körüli előnyét a Szolnok. Kiegyenlített volt a játék, Ruják is megvillant egy tripla, Molnár pedig egy dupla erejéig, de a bajnok magabiztos vezetését nem fenyegette veszély. A befejező negyedben mindkét oldalon pályára kerültek a fiatalok, a Szolnok az első félidőben eldöntötte a mérkőzést s magabiztos győzelmet aratott.

[namelink name="Sabáli Balázs"]: – Gratulálok a Szolnoknak, sok sikert kívánok a döntőben. Szünet után lényegében megmaradt az első félidőben kialakult különbség. Ami pozitívum, hogy a fiatalokkal felállva megnyertük a negyedik negyedet. Mostantól a bronzéremre koncentrálunk.

Korábban - A februárban kupagyőztes Tisza-partiak ezzel továbbra is veretlenek a rájátszásban és sorozatban ötödik bajnoki fináléjukra készülhetnek.

Eredmény: elődöntő, 3. mérkőzés: Szolnoki Olaj-Soproni Sördögök 86-63 (25-15, 26-15, 18-15, 17-18)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Szolnok javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában