Helyi sport

2014.12.05. 08:48

Kosárlabda - Száz feletti soproni parádé

A harmadik negyed közepétől helyenként örömjátékot mutattak be a hazaiak.

Botár László

Soproni Sördögök–Falco Trend Optika KC Szombathely 102–74 (23–24, 20–16, 33–13, 24–21)
Sopron, NB I-es férfimérkőzés, 1800 néző. V.: Kapitány, Frányó, Tőzsér.

Sopron: Thomas 9, RUJÁK A. 8, BORISZOV 22/6, Dénes 5/3, POSCIC 24. Cs.: EDWARDS 15, Tóth G., Trepák 2, TAKÁCS 7/3, MOLNÁR M. 8, Bán 2, Ruják B. Edző: Sabáli Balázs.

Falco: MARTINIC 17/3, Doyne 7, PERL 16/3, Dukic 4, MAJSZTOROVIC 12. Cs.: Will 6, Hall 7/3, Váradi 3/3, Simon 2, Bognár. Edző: Kálmán László.

Boriszov kosár plusz büntetős akcióval a Sopronnak szerzett vezetést, majd óriásit zsákolt, kiváló alaphangot adva a telt házas rangadónak. Perl büntetője megnyugtatta a vendégeket, magas színvonalú játék folyt a pályán. Pár pontos soproni vezetés után a negyed hajrájában Hall és Váradi triplájával fordított a Falco.

Poscic, majd Takács duplájával kezdte a második negyedet a Sopron, Hall villant a túloldalon. Poscic kosaraival tartotta szűk előnyét a Sördögök, a vendégeket Martinics és Dukics próbálta versenyben tartani. Ezután kapkodtak a hazaiak, a Falco Perl és Doyne révén fordított. A félidő Thomas és Ruják villanásaival s 3 pontos hazai vezetéssel zárult.
A második félidőt remek csapatjátékkal s egy szédületes 18–0-ás három és fél perccel indította a Sopron. Ez megtörte a vendégeket, a szakasz 25 pontos hazai előnnyel zárult, s ezzel lényegében el is dőlt a rangadó. A harmadik negyed közepétől helyenként örömjátékot mutattak be a hazaiak.

[namelink name="Sabáli Balázs"]: – A szünetben arról beszéltünk, hogy bár kaptunk öt triplát, a támadójátékunk nem az igazi. A srácok ezek után sokkal agresszívebben, szorosabban védekeztek, mint addig, s ettől lett ritmusuk a támadásoknak. A második félidő elején egy 18–0-ás rohamot mutattunk be, ez döntött. Úgy dobtunk százkét pontot, hogy most szereztük a legkevesebb triplát. A különbség túlzó, de örülök, hogy a végén nem kellett izgulni. Köszönjük szurkolóinknak, hogy remek hangulatot teremtve segítették a csapatot.

Kálmán László: – Sopronban ki lehet kapni, inkább a vereség mikéntje fájt. Az első negyedben helyenként okosan s jól játszottunk, aztán a második félidő elején volt egy ötperces rövidzárlat, amelyet a remek erőkből álló Sopron könyörtelenül kihasznált. Ezt követően úgy tűnt, csapatom beletörődött a vereségbe, pedig a szurkolóink többet érdemeltek volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában