Előadássorozat

2024.05.03. 10:06

Virágos Sopronért dolgoznak - Előadássorozat a Ligneumban - fotók

Közel húsz éve indult el az Egészséges emberibb környezetért és a Virágos Sopronért Egyesület előadássorozata, amelynek májusi rendezvényén Horváth Sándor nyugalmazott főkertész már 171. alkalommal köszöntötte a résztvevőket.

Varga Henrietta

Fotó: Szalay Károly

A Virágos Sopronért Egyesület eseményét ezúttal a Ligneum Rendezvényház és Látogatóközpontban tartották, ahol az előadásokban a természetvédelem mellett a lelki tartalom is szerepet kapott. 

Virágos
A Virágos Sopronért egyesület nevében Horváth Sándor nyugalmazott kertész 171. alkalommal köszöntötte a résztvevőket Fotó: Szalay Károly

Virágos Sopron

A megnyitón köszöntőt mondott Farkas Ciprián polgármester, aki beszédében kiemelte, hogy az elmúlt évek számos fejlesztésének és újdonságának köszönhetően új zöld területeket hoztak létre, például a Koronázódombon, ahogy olyan meglévőket is újítottak fel, mint a Washington park, a Szélmalom tér és a Paprét

- A civil szervezetek segítő kezei nélkül ezek nem jöhettek volna létre. A munkájukra mindig szükség van, ezért szövetségesként tekintünk rájuk. Ilyen a Virágos Sopronért Egyesület is, akik cselekszenek Sopron zöld környezetének megőrzéséért.

Virágos
A Virágos Sopronért Egyesület cselekszik a város zöld környezetének megőrzéséért - hangsúlyozta Farkas Ciprián Fotó: Szalay Károly

Az eseményen a városvezető beszéde mellett az érdeklődők prof. dr. Bartha Dénes egyetemi tanár gondolatait hallhatták arról a bükkfáról, amely idén az év fája lett, és Kalocsai Tamás, a Dunamelléki Egyházterület elnöke tolmácsolásában hallgathatták meg Pál apostol missziós útjának beszámolóját.

Virágos
Bartha Dénes az év fája mellett bemutatta az év madarát a Kerecsensólymot is. Fotó: Szalay Károly

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában