Kiállítás

2024.03.09. 14:20

Műalkotások a női létről a mosonmagyaróvári Cselley-házban - fotók

A nők állnak annak a kiállításnak a középpontjában, mely a mosonmagyaróvári Cselley-házban nyílt pénteken.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A nemzetközi nőnapon, március 8-án nyílt meg a Hansági Múzeum új időszaki tárlata "Querelles des femmes" - Nőiesség és női lét a modern magyar művészetben címmel a Cselley-ház képtárában. 

Juhász Bálint, a Hansági Múzeum Képző- és Iparművészeti Gyűjteményének kurátora kiemelte: a képtár már ismert alkotásai mellett eddig a raktárban őrzött alkotásokat is bemutattak, köztük grafikákat, kisplasztikát és festményt is.

Dr. Bordács Andrea docens, műkritikus vezette körbe az érdeklődőket a tárlaton, felvillantva az érdekességeket. A kiállítás fókuszában a nők állnak, és a szebbik nemet öt nagy tematika köré csoportosítva mutatják be. Porték, szerelem, testiség és erotika, önfeláldozás valamint Kelet és Nyugat témában tárul elénk a női lét.

Czuppon Tamás múzeumigazgató, miután jó időtöltést kívánt a május 17-ig látható tárlathoz, a következő napok programjaira is felhívta a figyelmet. A Múzeumi esték sorozat keretében március 14-én Erdős Olívia régész Csontvázak a szekrényből címmel tart előadást arról, hogy miről árulkodnak a régészeti állatcsont leletek. Március 15-én a városi ünnepség után családi napot szerveznek a Mosonvármegyei múzeumban. Azon a napon a múzeum kiállításai ingyen látogathatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában