kisalfold.hu podcast

2024.02.18. 10:45

Színpadról a mozivászonig - Hajdu Tibor győri színművész különböző korszakok meghatározó alakjainak bőrébe bújik

Hajdu Tibor, Junior Prima-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy ösztöndíjas tagja az elmúlt néhány évben különböző korszakokban próbálhatta ki magát. Felkérték a nemrég debütált Majdnem Menyasszony című romantikus tévéfilmbe. Forgatott a Duna Televíziónak a Cella mesékben, illetve a hamarosan mozivásznon premierező Most vagy Soha! akciódús kalandfilmben, amely a márciusi ifjak történetét dolgozza fel. Emellett a színpadot sem hanyagolja el, február 23-án bemutatják Győrben a Képtelen királyság zenés előadást - Szerb Antal VII. Oliver könyve alapján - amelynek főszerepét játssza el.

Simon Roberta

Hajdu Tibor

- Boldog békeidőkben játszódik a Majdnem Menyasszony című tévéfilm, az 1900-as évek elején egy Varjas nevű kis településen. Toll Jenő karakterét alakítom, aki a helyi szatócsbolt tulajdonosának fia. Amikor visszatér szülőfalujába, azt tűzi ki célul, hogy megvalósítja egyik legnagyobb álmát, mégpedig azt, hogy Budapestet és Varjast vasút vonal kösse össze - kezdte Hajdu Tibor.

Hallgassa meg!

Szentendrei forgatás

Ebből a korszakból főként a ruhák és a kellékek, valamint a terek, helyszínek ragadták meg a győri színész tetszését. Sokszor kap hasonló korszakot felelevenítő filmben szerepet, így már rutinosan mozog ezekben a szettekben. A szentendrei skanzenben forgatták a jeleneteket, ahol előszeretettel használnak hazai és nemzetközi stábok is.

- A gaz csábító karakter a való életben egyáltalán nem áll hozzám közel, nem ezt képviselem, viszont a film megkövetelte ezt a játékot. Toll Jenőnél a cél szentesíti az eszközt, bármit bevet, hogy elérje azt, amit akar - fogalmazta meg karakteréről Tibor.

Csókok és pofonok

A film mozipremierjét követően Dobó Kata, azt mondta bármelyik pillanatban megpofozta volna. Hogy miért?- az a podcastunkból derül ki. Ahogyan azt is a beszélgetésből tudhatják meg milyen a nyári hőségben több réteg ruhában forgatni és milyen egy filmes színész élete. Néha nyári tábor, néha hajnali kettőkor jön az ebéd. És megesik, hogy többet várnak a csapóra, mint amennyit a kamera előtt töltenek.

Hajdu Tibort kérdeztük a házasságról és színpadi csókokról is. Szerelmi életéről annyit elárult, hogy megfogadta sohasem választ magának párt a színész szakmából. De hát mit lehet tenni, az érzelmeknek nem lehet parancsolni.

Petőfi-filmben márciusi ifjú

A magyar történelem legismertebb alakjai a márciusi ifjak, nincs talán olyan, aki ne tudná kik azok. Hajdu Tibor pedig olyan szerencsés, hogy a forradalom és szabadságharc, valamint Petőfi Sándor emlékét őrző, több milliárdos költségvetésből készült filmnek részese lehetett. A nagyszabású produkció nagy részét Fóton felállított díszletvárosban forgatták, viszont vettek fel jeleneteket Sopron belvárosában is. Itt írtunk róla >>

Pici szerep az enyém, Vidats Jánost alakítom, de nagy örömmel mondtam igent a felkérésnek. Hatalmas gépezetbe kerültünk, centiről-centire meg volt tervezve minden. Ráadásul elsőként mi forgathattunk a fóti díszletvárosban, amire évek múltán is büszke leszek

-hangsúlyozta. 

Tibort elkerülték az akciódús kaszkadőr jelenetek, ami nem jelenti azt, hogy a filmben hiányolni kellene. Viszont a Majdnem Menyasszonyban volt egy verekedős kaszkadőrös felvétele, amikor földhöz kellett vágnia a statisztát. -Dublőrömet meglátni a néhány felvételen, nagyon vicces, ezeken mindig jókat szórakozunk a kollégákkal - tette hozzá a színész.

Győri színpadon, királyi szerepben

A Győri Nemzeti Színház következő premierjén egy újabb korszakban találja magát Hajdu Tibor, hiszen február 23-án bemutatják a Képtelen királyság című zenés előadást, amely Szerb Antal VII. Olivér című regényét dolgozza fel. - Ez egy remek humorral megáldott komédia, és elképesztően szürreális képeket vetít fel. A képtelen helyzeteket a király szerepében tapasztalom meg. Zakariás Zalánnal néhány éve, majdnem színpadra is állítottuk ezt a darabot, végül úgy hozta az élet, hogy akkor ez nem valósult meg. De ami késik nem múlik - emelte ki Tibor, akit idén még láthatja a győri közönség a Pincérfrakk utcai cicák ifjúsági darabban és a korábban ígért monodrámája is folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában