Szent Margit legújabb legendái

2024.01.18. 08:05

Lélekemelő színházi élmény Csornán

A Keresztény Értelmiségek Szövetsége (KÉSZ) csornai csoportjának szervezésében a Szent Margit legújabb legendái című drámát mutatták be Csornán, a Timaffy-iskolában a tatabányai KÉSZ színjátszói és a tatabányai Szent Margit-gimnázium tanulói.

Kisalföld.hu

Szent Margit legendáját elevenítették fel a színpadon.

A közönség megismerhette a mélyen vallásos, királylánynak született, de a kényelmes élet helyett nehéz sorsot választó lány rövidre szabott életét. Szent Margit tiszteletét 1789-ben engedélyezték hivatalosan, 1943-ban történt szentté avatása, ünnepe január 18-án van. A dráma egy kitartóan és alázatosan szolgálatot vállaló, teljes életét az Úrnak szentelő királylány legendáját mutatta be. Az amatőr színtársulat tagjai nagy sikert arattak, a jelenlévők pedig lélekemelő színházi élménnyel gazdagodtak. Az előadást a város önkormányzata és a művészeti iskola támogatta. A csornai KÉSZ a jövőben készül hasonló, ökumenikus szellemű programokkal.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában