Ünnepvárás

2023.12.11. 08:01

Kopogtat a karácsony - Adventi versszínház a győri teátrumban - fotók

A Győri Nemzeti Színházban jártunk, ahol Devecsery László rendező, Ladács Fanni, Gyulai Marcell és Gyimesi Ádám színészhallgatókkal próbált a vasárnapi versszínházi előadásra. Karácsony kopogtat címmel várják advent vasárnapokon és december 23-án 13.30-kor a színház és művészetkedvelőket a teátrum előcsarnokába, rövid előadásaikra.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

- A győri színészhallgatók előadása csupa vers, játék és mozgás. Tavalyi próbálkozások után úgy döntöttünk Bakos-Kiss Gábor igazgatóval, hogy a versszínházi programunkkal még meghittebbé tudjuk tenni az adventet. Azért is fontos, mert egyre inkább elfelejtünk örülni, egymáshoz kötődni, kapcsolódni. Hiányzik a szeretet a mindennapokból és az ünnepek alatt is - fejtette ki Devecsery László, az előadások szerkesztő rendezője.

A verses összeállításánál arra törekedett a rendező, hogy ne a megszokott versek legyenek. -Egy Ady, Juhász Gyula ide kívánkozik. Mivel minden alkalommal másik hármas szerepel, így a történetek is különbözőek lesznek. Megjelenik Luca, megidézzük az aprószenteket is. Mindegyik előadás hordoz valami újat, valami mást, az előzőhöz képest - hangsúlyozta Devecsery László.

A MATE Kaposvári Campus Rippl- Rónai Művészeti Intézet harmad éves színművész hallgatói hétről hétre lázasan készülnek, amikor idejük engedi próbálnak a színház előcsarnokában. -Remek a közös munka, izgatottak és lelkesek a fiatalok. Fogékonyak minden tanácsra, észrevételre - tette hozzá a rendező.

December 10-én: Buvári Lilla, Rajnai Péter Lázár, Kelemen Márk és Varga-Bodó Anita játszik. December 17-én: Szentiványi Nikolett, Maczky-Kő Bálint, Gyöngyössy Csenge és Varga-Bodó Anita műsorát láthatják. December 23-án: Földi Csenge, Kovács Anna Boglárka, Kalivoda Imre Bálint és Varga-Bodó Anita mutatja be játékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában