Gitár és barátai

2023.10.05. 17:01

Számadás a képzésről a győri egyetemen

A Széchenyi István Egyetem Művészeti Kara gitár tanszakának mai hallgatói és régebben diplomázott öregdiákjai adnak csütörtökön, pénteken és szombaton koncertet a Győri Zsinagógában, az Egyetemi Hangversenyteremben.

Kisalföld.hu

Az 1990-ben alapított gitár tanszak vezetője, tanára a kezdetektől Roth Ede gitárművész, címzetes egyetemi docens. A gitár szak végzettjei sikeres zenetanárként, a hazai, a nemzetközi zenei élet színterein elismert előadóművészként dolgoznak. Csütörtökön, pénteken és szombaton a három évtized győri gitáros képzésének értékei, személyiségei lesznek a középpontban. „Szóló és kamaraművek gitáron és hangszertársain” – olvasható a meghívóban. A reneszánsz zenétől a modern darabokig terjed a koncertek műsora. A gitár tanszak „számadásának” védnöke Tarlós István, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány Felügyelő Bizottságának elnöke.

2023. október 5-én, csütörtökön 19 órakor Szurgyi Gergely, Ónodi Kristóf, Lázók Eduárd (brácsa), Kovács Tihamér, Sidó Attila & Tritonus Guitar Trio szerepel.

Október 6-án, pénteken 19 órától Molnár Levente, Kondákor Vivien, Cséfalvay Anna (hegedű), Lazariuc Nikita, Bella Domonkos, Kovácsová Noémi (ének), Kelemen Noémi, Hoffmann Dávid & Cafuné: Stummer Márton & Pataki Anna lesznek a fellépők.

Október 7-én, szombaton 19 órától Nagy Tamás, Horváth László, Balogh Flóra (ének), György Jázmin (zongora, ének) műsorát láthatja, hallhatja a közönség.

A koncertek ingyenesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában