Könyvbemutató

2023.10.13. 21:49

Kapuvári történetek

A kapuvári származású Orbán Anna könyvének bemutatóját tartották péntek délután a Rábaközi Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Kiállítóhelyen. A rendezvényt prof. dr. Gadányi Károly az Magyar Tudományos Akadémia doktora vezette a város könyvtárának előadótermében.

Vámos Annamária

Fotó: Vámos Annamária

A szerzőnő Család az időben. A Vargák és rokonaik című könyvében egy családtörténet rajzolódik ki. Orbán Anna 160 rokonát kutatta fel eddig és illesztette bele családfába, illetve rengeteg kapuvári kultúrtörténeti vonatkozás is szerepel művében.

A rendezvényen ismerősök, barátok, rokonok, iskolatársak gyűltek össze és a bensőséges, olykor elérzékenyítő pillanatokat is együtt élték meg, mint életük során már megannyi mindent.

- Anna könyvében megmentett sok emléket, szülőházat és számos rokont, leszármazottat a családból, a közösségünkből. Így együtt megmaradtunk fiatalnak. Tisztelet a múltnak, köszönet a jelennek és Annának is – üdvözölte beszédében prof. dr. Gadányi Károly a szerzőt.

- Anyukám a szívembe véste, mi Kapuváriak vagyunk és mindig is azok voltunk. Ez számomra egy eligazodási pont volt, akárhol is jártam a világban – mondta Orbán Anna. - A kérdés, ki is vagyok én, óhatatlanul felmerül az emberben. A kíváncsiság hajtott, honnan jöttem, kiknek a lábnyomán járok, mi van abban a batyuban a hátamon, amit tőlük kaptam. Mit tudok hozzátenni én? Valamint tartozom a gyermekeimnek, unokáimnak azzal, hogy átadom, amit megtaláltam és rögzítettem. Tehát a múlt és a jövő ilyen módon összekapcsolódik. 

Fotó: Vámos Annamária

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában