Klassz a pARTon!

2023.07.27. 12:38

Zeneszó festői környezetben Tatán

Negyedik alkalommal vehettek részt a Klassz a pARTon! Fesztivál keretében komolyzenei koncerteken a műfaj kedvelői az elmúlt hét végén. A helyszín, az Esterházy-kastélypark szegletében, a tóparton felállított színpadi dobogó nagyszerű választás volt a szervezők részéről.

Kiss T. József

A közönség az Öreg-tó mellett hallgathatta a csodálatos dallamokat. Fotó: Kiss T. József

A Klassz a pARTon! Fesztivál közönsége csodálatos környezetben, a tópart mellett kialakított szabadtéri színpad előtt hallgathatta a koncerteket. A nagy területű tó vize csak felerősítette a szépen szóló dallamokat. A kiváló helyszín mellé csodálatos zeneművészek társultak. 

Jenei Gabriella, a tatai koncertek főszervezője számolt be a zenei rendezvény sikeréről: – Sajnos mindjárt az első elő- adás zárt térbe szorult, az eső miatt a rendezvényt a Piarista Rendházban kellett megtartani, ami szintén méltó helyszín, érvényesült a kiváló akusztika. A koncert „beköltöztetése” fedett helyszínre nem okozott gondot a művészeknek és a közönségnek sem. Az első hangverseny fellépőinek – Lakatos György fagottművész és tanítványai – koncertje nagy sikert aratott. Szombaton és vasárnap már az eredeti helyszínen, a tatai Esterházy-kastély előtt felállított színpadon a Setup együttes és a Görög Sisters zongoraduó lépett fel. Idén sem maradt el a gyerekprogramunk Ütős utazás címmel vasárnap délelőtt. 

– Minden évben igyekszünk különleges produkciókat hozni a tatai közönségnek, így volt ez idén is, hiszen klasszikus dallamokat öt fagotton vagy éppen ütőhangszereken meghallgatni nem mindennapi élmény, ahogy a zongoraduó is egy látványos és különleges műfajt képvisel a maga nemében – tette hozzá a főszervező. – A tatai közönség fantasztikus! – és ezt nem én mondom szervezőként, hanem szinte az összes fellépő, amikor lejöttek a színpadról. Mindegyik koncertünk telt házas volt, már amennyiben lehet ezt a szót használni egy szabadtéri koncert esetében. Fantasztikus volt a hangulat, amikor 180–200 ember a csodálatos tatai Öreg-tó partján, a fűben ülve, bicikliről leszállva, pisszenés nélkül hallgatta a gyönyörű dallamokat a lemenő nap fényében. Úgy látom, hogy kialakult egy törzsközönségünk, akik keresik és követik programjainkat. Ismerős arcokat is látunk, akik nagyon méltányolják azt, hogy a fesztiválok között a komolyzene nagyobb hangsúlyt kaphat. 

– Idén negyedik alkalommal szerepeltünk Tatán, természetesen a következő évre is vannak már terveink. A fesztivál koncepciója, hogy a klasszikus zenét minél több emberhez juttassa el, ezért tartjuk köztereken a koncerteket és ezért nem szedünk belépőjegyeket sem. A fellépőket szponzori és pályázati pénzből tudtuk meghívni. Ebben az évben is nagyon sokat segített a város anyagi és erkölcsi támogatása, jövőre folytatás következik – tette hozzá Jenei Gabriella projektvezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában