Ünnepi programajánló

2023.03.07. 17:48

Esterházy-kastély és Fraknó Vára: magyar vezetések március 15-én

A téli szezon ellenére március 15-én megnyílnak a kapuk a magyar látogatók előtt. Ezen a napon a kismartoni Esterházy-kastély és Fraknó Vára magyar vezetésekkel várja a látogatókat.

kisalfold.hu

Esterházy-kastély
Téli vezetés - 2023. március 15-én, 10.30, 10.45, 12.00 és 14.30 óra

A 75 perces téli vezetés során az Esterházy-kastély legkiválóbb darabjai, köztük a világhírű Haydn Terem és a kastélykápolna is, láthatók. A hercegi gyűjtemény páratlan műtárgyai elkalauzolnak a hercegi ünnepi kultúra és az egykori mindennapok világába. A kiállítótermek hercegek és hercegnék megérintő és lenyűgöző és olykor meglehetősen bonyolult szerelmi történeteiről mesélnek. A világ legnagyobb ezüst étkészlete és a Briati műhely utolsó fennmaradt konzolasztala bámulatos látványt nyújtanak.

 

Fraknó Vára
Jégkristályok és fagyos varázslat - 2023. március 15-én, 10.00 és 14.00 órakor
Fraknó Vára méltóságteljesen emelkedik a Rozália-hegység nyúlványán. Ódon falai megannyi ritkaságot és páratlan kincset őriztek meg az utókornak. A vezetés elkalauzol az erődítmény többszáz éves históriájába, bepillatva az Esterházyak családtörténetébe és a várban töltött 17. századi mindennapokba. Európa egyik legnagyobb magántulajdonú fegyvergyűjteménye a végvár fontos katonai szerepéről tanúskodik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában