A tánc ünnepe

2022.05.12. 18:28

Három táncfesztivál azonos időben Győrben - fotók

Csütörtökön sajtótájékoztatón ismertették a 17. Magyar Táncfesztivál és a 7. Gyermek Táncfesztivál programjait, valamint bejelentették, hogy idén először megrendezik a Győri Balett MiniFesztiválját is.

Simon Roberta

Fotók: Csapó Balázs

Ismét a tánc fővárosává válik Győr egy hétre. Június 13 és 19 között kínál számos izgalmas és színes programot a 17. Magyar Táncfesztivál és a 7. Gyermek Táncfesztivál. Emellett június 15 és 18 között megrendezik az első Győri Balett MiniFesztivált is.

A neves hazai társulatok és együttesek fellépnek a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, a Kisfaludy teremben és a II. János Pál téren (színház előtti tér). Több kísérőprogramot is megálmodtak a szervezők. A fesztivál első napján megnyitják a Hogyan érkezett a balett Magyarországra? című kiállítást, amihez kapcsolódik egy szakmai konferencia is. Június 13-án 18.30-kor a Győri Nemzeti Színház csillárszintjén megnyitják 12 év-12 kép Markó Iván emlékére szervezett kiállítást. Másnap Művészet/Elmélet témakörében tartanak konferenciát a Múzeumházban a táncmávészetet oktató felsőoktatási intézmények bevonásával.

Június 17-én, az MMA napon pedig a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjprogramjának eredményeit ismertetik. A hét minden napján kubai bár várja az érdeklődőket a színház előtti téren. A fesztivált színesíti még a Budapest Bár és a Paso együttes koncertje. De aki szeretne belekóstolhat a flamenco néptánc világába is. Az egy hetes programsorozaton részletes műsorfüzetét ezen a linken tekinthetik meg.

A csütörtökön tartott sajtótájékoztatón ízelítőt kaphattak a vendégek a táncfesztivál két programjából, a Bozsik Yvette Társulat Bohóc kerestetik című produkcióból Bozsik Yvette és Vati Tamás előadásában, valamint Hrutka Róbert és Marjai Lili Anna közreműködésével a Győri Balett One way to Heaven című előadásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában