Már lehet regisztrálni a két előadásra

2021.09.10. 12:14

Ingyenes premier a Vaskakas Bábszínházban – Ferenczi György és az Első Pesti Rackák élő zenéjére elevenedik meg a legenda

Már csak a közönség hiányzik a Vaskakas Bábszínház évadnyitó műsoráról. A csütörtöki próbán a zenészek, táncosok és színészek mind megtalálták a tökéletes összhangot és már izgatottan várják, hogy két ingyenes díszelőadáson mutathassák be A vaskakas legendáját.

Dániel Viktória

Bemutatóra kész A vaskakas legendája.

Fotó: Orosz Sándor

Már lehet regisztrálni az október 10-i két premier-előadásra. A belépés díjtalan, de az ülőhelyek korlátozott száma miatt a részvételt előzetesen jelezni kell a belvárosi Látogatóközpontban vagy a Vaskakas Bábszínházban.

Bemutatóra kész A vaskakas legendája.
Fotó: Orosz Sándor

Az előadáson a társulat szinte minden tagja fellép a Fitos Dezső Társulat, illetve Ferenczi György és az Első Pesti Rackák közreműködésével. Ez az első alkalom, hogy a Vaskakas Bábszínház művészei élő muzsikára dolgoznak, a zenekar pedig még sosem szerepelt gyermekdarabban. A próbatermet viszont mindenki ragyogó arccal hagyta el, sőt, már egy újabb közös produkció gondolata is felmerült.

– Magas szintű színészi játékot láthattunk már a próbák alatt. Az előadás gyerekeknek íródott, a dalok szövege viszont teljes mértékben olyan, mintha felnőtt közönséghez szólnék – mondta Ferenczi György, aki, mint megtudtuk, rajong a török korért, így zeneszerzőként is rendkívül testhezálló volt a felkérés.

Az előadás

A vaskakas ikonikus legendája Krammerhofer Szilvia és Farkas Zsuzsa könyve alapján elevenedik meg Markó Róbert rendezésében, Szűcs Edit korhű és kortárs elemeket ötvöző jelmezeivel, Árvai György Jászai Mari-díjas látványtervező monumentális díszletében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában