Poéta séta

2021.04.12. 12:18

Sikeres volt a költészet napi soproni kalandjáték

Sikeres volt a Költészet Napjára meghirdetett „Poéta séta”, amelyhez Sopron irodalmi múltjából és jelenéből válogattak gyöngyszemeket a szervezők. Több mint 300 térkép lelt gazdára vasárnap délután a Liszt teraszon, hogy magányosan, kiskutyával, vagy családosan járják végig a 13 + 1 helyszínt a belvárosban.

kisalfold.hu

Forrás: Pro Kultúra Sopron

A szervezők arra is figyeltek, hogy elosztódjon a kultúrabarát forgalom: mindenki a maga ütemében és a maga sorrendjében kereste fel a megadott pontokat.

Egyes helyszíneken információs táblák segítették az irodalmi kalandozást, 2 helyen videoverset láthattak az érdeklődők, a Macskakő udvarán a Soproni Múzeum munkatársa fogadta a sétálókat, a Deák téren hagyományőrző huszárok elevenítették fel Gyóni Géza munkásságát.

Fotó: Pro Kultúra Sopron

Négy állomáson a Petőfi Színház művészei voltak a jelmezes kalauzok: a Fő téri Patikaháznál Szőcs Erika mesélt Rakovszky Zsuzsa legendás regényhőséről, Lehmann Orsolyáról, az egykori Fehér Ló fogadó előtt Savanyu Gergely Zrínyi Miklós jelmezébe bújt, a Líceum kapujában Kiss Noró idézte Berzsenyi Dánielt, a Rákóczi utcai hajdani diáktanya előtt pedig Papp Attila öltözött Petőfi Sándornak.

Fotó: Pro Kultúra Sopron

A színházbarát közönség nagyon örült, hogy végre nem csak képernyőn keresztül láthatja kedvelt színészeit, és bár mindenki maszkban volt, azért mégis személyes és eleven élmény volt a kalandjáték. Aki végig járta az irodalmi séta helyszíneit, a Cédrus Könyvesboltnál megkaphatta a megérdemelt jutalmát: a Kossuth-díjas költőnek és írónőnek, Sopron díszpolgárának, Rakovszky Zsuzsának egy személyesen dedikált versét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában