Eredmények és tervek

2024.07.08. 09:31

Petőháza a dinamikusan fejlődő település

Petőháza az elmúlt években jelentős fejlesztéseken ment keresztül. Lévainé Soós Klára polgármesterrel beszélgettünk a falu életét érintő beruházásokról, a jövőre vonatkozó tervekről, valamint a település közösségi életről.

Varga Henrietta

Petőháza az elmúlt években sokat fejlődött, és a jövőbeli tervek is biztatóak. A közösségi összefogás és az önkormányzat elkötelezettsége a fejlődés iránt mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a település továbbra is élhető és vonzó maradjon minden generáció számára. A polgármester asszony és csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy a település dinamikusan fejlődhessen és Petőháza lakói büszkék lehessenek otthonukra.

Petőháza
Petőháza polgármestere, Lévainé Soós Klára és csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy a település dinamikusan fejlődhessen és lakói büszkék lehessenek otthonukra. Fotó: Szalay Károly

Petőháza jelene és jövője

- Az elmúlt évek egyik legjelentősebb projektje az Arborétumi Lakópark kialakítása volt - kezdett a beszélgetésbe a településvezető. - A strandfürdő és az arborétum mögötti területen 64 építési telket alakítottunk ki, és ezek mindegyikének megvan a tulajdonosa. Jelenleg a közművek kiépítése folyik, néhány helyen már elkezdődtek az építkezések. Ez a beruházás a település hosszú távú fejlesztési terveinek egyik sarokköve - tette hozzá. A temetőben egy új urnafal épült, valamint az iskolában a vizesblokkok felújítása is megtörtént. Ezen kívül sikerült hatékonyan kihasználni a pályázati forrásokat is.

Az egyik legnagyobb ilyen projektünk a Jókai utca mögötti új településrész csapadékvíz elvezetésének rendezése, illetve a környező utcák aszfaltozása volt. Kiemelt projektként kezeltük a Petőháza és Fertőd közötti kerékpárút kiépítését, melynek első szakasza valósult meg az elmúlt időszakban, a másik két szakasz megvalósításának pályázata pedig folyamatban van. A sportélet felújítása is jelentős előrelépést hozott. A sportöltöző belső felújítása, a vizesblokkok korszerűsítése, új fűtésrendszer kiépítése és az aljzat hőszigetelése mind hozzájárultak a sportolási lehetőségek javításához. Ezen kívül további támogatásokat nyertünk az épület energetikai korszerűsítéséhez, amely napelemes rendszer telepítését és a nyílászárók cseréjét is magában foglalja

 - tudtuk meg Lévainé Soós Klárától.

Petőháza
A Petőháza és Fertőd közötti kerékpárút kiépítése kiemelt feladat Fotó: Szalay Károly

A közeljövőben is számos terv van folyamatban. A legfontosabb ezek közül a kerékpárút további szakaszainak kiépítése, amely hamarosan elérheti Fertőd közigazgatási határát. Az utcák aszfaltozása is prioritást élvez, különösen a Vadvirág utca és a Szederfa utca esetében.

Az önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése is folytatódik. A sportöltöző gépészeti berendezéseinek felújítása, a mennyezet hőszigetelése és a napelemes rendszer kiépítése mind hozzájárulnak az energiahatékonyság növeléséhez. 

Petőháza
Az óvoda szigetelése és a közösségi ház napelemes rendszerének telepítése már megkezdődött Fotó: Szalay Károly

Az óvoda szigetelése és a közösségi ház napelemes rendszerének telepítése szintén fontos lépések. Az óvoda udvarának bővítése is hamarosan megvalósul, amely új játszóeszközök és egy mini futballpálya kialakítását is magában foglalja. Az önkormányzat további tervei között szerepel az óvoda épületének bővítése és iskolai tornaterem kialakítása is

 - tette hozzá a polgármester.

Petőházán a közösségi élet is virágzik. A közösségi házban számos programot és eseményt rendeznek, amelyek mind hozzájárulnak a lakosság összetartásához. A nyugdíjas egyesület, a horgász egyesület, a tűzoltó egyesület és a polgári kör aktívan részt vesz a falu életében. Nyáron több tábor is várja a gyerekeket, amelyek közül az ifjúsági tábor a Balatonnál lesz.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában