Elismerés

2024.06.17. 14:55

Jutalom a villámárvíznél dolgozó soproni tűzoltóknak

Rendkívüli önkormányzati jutalomban részesült az a tizenhét tűzoltó, akik a június 8-i villámárvíz idején segédkeztek.

Varga Henrietta

 A különleges eseményen Farkas Ciprián, polgármester elismerését fejezte ki a szolgálatot teljesítőknek, amiért erejüket megfeszítve dolgoztak azért, hogy a soproniak élete és vagyona ne kerüljön veszélybe. 

Jutalom
Június 8-án villámárvíz alakult ki Sopronban, rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott, ezért a soproni tűzoltóknak számos esetben kellett közbeavatkozniuk. Fotó: Szalay Károly

 - A soproni tűzoltóság kiváló körülmények között végezheti tevékenységét, hiszen a magyar kormány támogatásával felépült az ország első és máig egyetlen Rendészeti Integrált Központja a városban. Ez a fejlesztés tovább fokozta a soproni és környékbeli emberek biztonságát. Június 8-án villámárvíz alakult ki a városban, melynek következtében rövid idő alatt rendkívüli mennyiségű csapadék hullott, ezért a soproni tűzoltóknak számos esetben kellett közbeavatkozniuk. A mai napon a villámárvíz idején szolgálatot teljesítő tűzoltókat jutalmazta az önkormányzat, akik erejüket megfeszítve dolgoztak azért, hogy a soproni polgárok élete és vagyona ne kerüljön veszélybe" – osztotta meg lapunkkal a városvezető.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, június 8-án egy szupercella érte el Sopront és környékét, amelynek következtében a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék károkat okozott. A szolgálatot teljesítő tűzoltókat ötvenkét esetben riasztották, főleg pincék és épületek beázásához. A viharos időjárás következtében szerencsére személyi sérülés nem történt.

Jutalom
Önkormányzati jutalomban részesült a június 8-i villámárvízben helyt álló tizenhét tűzoltó Fotó: Szalay Károly


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában