Környezetvédelem

2024.06.13. 15:01

A mosonmagyaróvári Kossuth Gimnázium a Föld bajnokai között

Nem először indult a Mosonmagyaróvári Kossuth Gimnázium E-on Föld bajnokai programjában. Projektjükre június 21-ig várják a szavazatokat.

Kisalföld.hu

Mosonmagyaróvári Kossuth Gimnázium is indult az E-on Föld bajnokai programjában, melynek keretében a közösségi oldalon június 21-ig lehet szavazni 22 projektre. A KLG Earthcare elsődleges oktatási-nevelési célja a szemléletformálás és érzékenyítés, elsősorban a két régóta futó - KLG Goodeid és SuliZoo – öko-projektjükön keresztül: az iskola diákjai olyan, a fajokat fenyegető tényezőkről tanulnának, mint a klímaváltozás, inváziós fajok, környezetszennyezés, helytelen vízgazdálkodás.

A tapasztaltabb diákok mentorálnák fiatalabb társaikat az állatok gondozásában.Továbbá az Öveges Program keretében bevont 10 további intézményből érkező vendégdiákok a folyosókon kihelyezett ismeretterjesztő anyagokból és a számukra biztosított zoopedagógiai – fenntarthatósági foglalkozásokból tanulnának. A projekt első lépéseként a félvízi teknősök számára szereznének be új terráriumot, illetve veszélyeztetett állatfajok férőhelyeit újítják fel. Az épületben szelektív hulladékgyűjtő edényeket, használt elemgyűjtőt és esővíztárolót helyeznének el, valamint a belső tereket zöldítenék a meglévő növényládák cseréjével és újak beszerzésével.

Tervezik még az „Energia Kommandó” felállítását is: az ebbe bevont tanulók feladata az iskola energiagazdálkodásában felmerülő hibák észrevétele, jelzése lenne. A projektelemek megvalósulása egy eszmecserében és a jógyakorlatok megosztásában csúcsosodna ki az Ökoiskola-találkozón.

Az igényelt támogatás 2,3 millió forint. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában