kisalfold.hu videó

2024.05.28. 14:39

Virágba borul Győr – Új növényeket helyeztek el konténerekben szerte a városban - fotók, videó

A városháza által szervezett sajtótájékoztatón mutatták be a Győrben frissen elhelyezett cserepes virágokat.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

– Néhány évvel ezelőtt kezdtük el azt a virágosítási programot ami a belvárost célozza meg. Elsősorban azokat a helyeket, utcákat és útszakaszokat, ahol valamilyen közmű miatt, vagy más okokból nem lehet fát ültetni. Nagy a lakossági igény annak érdekében, hogy a belváros még zöldebb és élhetőbb legyen, erre találtuk ki azt, hogy ezeket a dézsás növényeket helyezzük ki a belvárosban. Az elmúlt időszakban az Aradi vértanúk útján, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Szent István úton virágosítottunk, ennek a következő lépése a 12 növényláda elhelyezése. A tűzoltóság és a Munkácsy Mihály utca első épülete előtti terület, valamint újdonságként a Petőfi híd is virágládával szépült. Azon dolgozunk, hogy ezt később folytatni tudjuk. A virágosítás költsége három és fél millió forint volt, a Győr-Szol Zrt. kivitelezte a folyamatot – osztotta meg a sajtótájékoztatón dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő.

Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő elmondta: nagy a lakossági igény annak érdekében, hogy a belváros még zöldebb és élhetőbb legyen, erre találtuk ki azt, hogy ezeket a cserepes virágokat helyezzük ki konténerekben a belvárosban.
Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő elmondta: nagy a lakossági igény rá, hogy a belváros még zöldebb és élhetőbb legyen, erre találtuk ki azt, hogy ezeket a növényeket helyezzük ki konténerekben a belvárosban.
Fotó: Csapó Balázs

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában