Nagyberuházások, kisebb fejlesztések

2024.03.04. 10:30

Közel hétmilliárd forintos kapuvári költségvetésről döntöttek a képviselők

6,8 milliárd forintos főösszeggel fogadta el a város idei költségvetési rendeletét a kapuvári képviselő-testület. Alapelvként azt vették figyelembe, hogy a település működtetése zavartalan és biztonságos legyen. A büdzsé számos nagyberuházást tartalmaz, de kisebb fejlesztésekre is különítettek el forrásokat a városvezetők.

Cs. Kovács Attila

Dr. Hoffer Imre alpolgármester (jobbra) ismertette a költségvetési rendeletet. Mellette dr. Pintér Norbert aljegyző és Tóth Imre alpolgármester. Fotó: Cs. Kovács Attila

KapuvárKapuvár képviselő-testülete csütörtökön tárgyalta és fogadta el az önkormányzat 2024-es költségvetését, A büdzsé főösszegét 6,8 milliárd forintban állapították meg. Dr. Hoffer Imre alpolgármester kiemelte, a rendelet elkészítésekor mindig az a legfontosabb alapelv, hogy a város működését biztonsággal garantálni tudják. Ezt a takarékos és átlátható gazdálkodás teszi lehetővé. 

A képviselő-testület az előterjesztésben külön is lefekteti, milyen szempontokat vettek figyelembe a büdzsé összeállításakor. Elsősorban a kötelező feladatokra koncentráltak, majd a fejlesztésekre, a pályázatok megvalósítására, a beruházásokhoz szükséges források biztosítására helyeztek hangsúlyt. Odafigyeltek a szociálisan rászorulók támogatására, az útfelújítási és járdaépítési program folytatására. 

A rendelet kitér az európai uniós támogatással megvalósuló beruházásokra is. A felsorolásban helyet kapott az ipari park fejlesztése, a csapadékvíz-elvezetés rekonstrukciója, az Élhető települések pályázat, a kulturális és sportinfrastruktúra fejlesztése, a belterületi utak felújítása, a Király-tó Óvoda és Bölcsőde bővítése, az egészségügyi alapellátás fejlesztése a háziorvosi körzetekben, a házhelyi orvosi rendelő korszerűsítése, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ bővítése. 

A további fejlesztéseknél olvasható többek között a temetői közvilágítás korszerűsítése, kamerák beszerzése, a strand fejlesztése, a szökőkút felújítása, az önkormányzati lakások felújítása, informatikai eszközök beszerzése, utak, járdák felújítása. Utóbbinál említik például a Rózsa közi járdát, a Kodály Zoltán utcát, a Soproni utcát, a Deák Fe­renc utcát, a Győri úti, a Rákóczi utcai és a Szent István utcai ­kerékpárutat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában