Nem teljesítette a vállaltakat

2024.03.19. 07:00

Ki építi tovább a csornai tanuszodát?

A csornai tanuszoda építésére kiírták az újabb közbeszerzési eljárást. Jelenleg tart az ajánlatok elbírálása.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

Az építkezés régóta foglalkoztatja a helybelieket, hiszen 2017-ben született meg az elvi döntés a beruházásról. 2021-ben aztán az építkezés is megkezdődött. Majd leállt. Kiderült, hogy a kivitelező cég nem teljesítette a vállaltakat, ezért szerződést bontottak vele. 

A tanuszoda kérdése téma volt az önkormányzat közmeghallgatásán és a képviselő-testületi üléseken is gyakran előkerül. A Kisalföld a fejlesztést koordináló Építési és Közlekedési Minisztériumtól kért tájékoztatást a jelenlegi helyzetről. 

A tárcától megtudtuk: a kivitelezés elakadásának oka, hogy nemteljesítés miatt a Beruházási Ügynökség 2022 novemberében a szerződést azonnali hatállyal felmondta és kezdeményezte a szerződés szerinti elszámolást. Az ezzel kapcsolatos jogi lépések folyamatban vannak. 

A Beruházási Ügynökség jogutódja, az Építési és Közlekedési Minisztérium gondoskodott a kivitelező kiválasztására irányuló ismételt feltételes közbeszerzés kiírásáról. Az ajánlatok beérkeztek. Az eljárás eredménye és a nyertes ajánlat összege alapján a minisztérium kezdeményezi a kormány döntését a forrás biztosításáról. „Így a tényleges bekerülési költségről és befejezési időpontról jelenleg még nem tudunk tájékoztatást adni” – reagált a minisztérium. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában