EzTörténtKisalföld

2024.03.18. 18:28

30 éve olyan sűrűn esett a jégdara Győrben hogy megbénította a forgalmat

Kisalföld.hu

40 éve - Előrelépés volt a bezárás

A Beledi Cemenetáruipari Vállalat hagyományos gyártmányai közül már hiányzik a mozaiklap. A nagyközség főutcáján hosszú évtizedekig derekasan dolgozó kis üzem bezárt, gépeit a Győri Áfész vette meg. Az üzem bezárása mégsem tekinthető valamiféle visszavonulásnak, a termékszerkezet korszerűsítése a gazdaságosság, az emberibb munkakörülmények érdekében mindig előrelépésnek számít. 

30 éve - Leállt a forgalom

Tegnap fél tizenkettő óra tájban sűrű sötét felhő gomolygott Győr felett, majd hirtelen nagy égzengés közepette hószerű csapadék kezdett erősen hullani. Mint kiderült, nem hó, hanem jégdara esett, de olyan sűrűn, hogy az utakon több szakaszon leállt a forgalom a megromlott látási viszonyok miatt. A „zivatar" negyed órán belül elvonult s a kibújó nap hamar elolvasztotta a jeges lucskot. 

20 éve - Lefoglalt műkincsek

Az évszázad műkincsfogásaként is emlegetik azt a régiség gyűjteményt, amiből mától egy héten át látogatható kiállítás nyílt a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumban. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában