Oktatás

2024.02.12. 17:44

Soproni diákok egészségügyi sikere

A soproni Eötvös József-iskola egészségügyi ágazatban tanuló diákjai a közelmúltban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által meghirdetett II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyen vettek részt Győrben.

Kisalföld.hu

A vetélkedés célja a versenyzők szakmai tudásának felmérése az eredeti munkakörnyezetet szimuláló gyakorlati feladatokon keresztül, valamint az egészségügyi szakmák társadalmi presztízsének növelése.

A megmérettetés első fordulója interaktív feladatokból állt, amit online oldottak meg a tanulók. A második, vármegyei döntőben pedig már több kategóriában mérték össze tudásukat.

A versenyre a soproni iskola nyolc diákja nevezett, akik közül Papp Kármen belgyógyászat és ápolástan kategóriában az első, Kovács Zsófia alapápolás-gondozás, elsősegélynyújtási alapismeretek kategóriában a második, Szőke Dániel pedig a harmadik helyet szerezte meg. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában