kisalfold.hu videó

2024.02.28. 18:06

Megnyílt a Burger King első autópálya melletti étterme Ácsnál - fotók, videó

Az M1 sztráda ácsi lehajtójánál megnyílt szerdán a Burger King 56. magyarországi étterme, amelynek különlegessége, hogy ez a gyorsétteremlánc első autópálya melletti egysége. A Budapest-Győr útvonalon található étkezde az átutazóknak és a környéken élőknek, dolgozóknak is elhozza az igazi hamburger élményt. Az egy milliárd forintos beruházásból ötven új munkahelyet teremtett a Burger King étteremlánc.

Simon Roberta

Fotó: Rákóczy Ádám

Tűzön grillezett forró szeretettel köszöntötték a sajtók képviselőit szerdán a közel 10 évig készülő, újonnan megnyitott Burger King autópályás éttermében. Sümegi László, a Fusion Befektetési Zrt. elnöke az átadót megelőzően elmondta, hogy sokáig kellett várni a nyitásig, már 2016-ban megvásárolták a földterületet.

Legtöbb rendelőautomatával rendelkező Burger King

A concói pihenőhelyen, a Budapestről Győrbe tartó oldalon helyezkedik el az új étterem az M1- es, legforgalmasabb hazai autópályán. Az épület 372 négyzetméterrel Magyarországon a legnagyobb egyszintes Burger King lett, illetve a legtöbb - tíz - önkiszolgáló rendelésfelvétellel rendelkező is. A vendégtérben 83 ülőhely kapott helyet, az ehhez tartozó teraszon pedig 78-an fogyaszthatják el kényelmesen kedvenc hamburgereiket. Emellett az autósoknak driveot alakítottak ki. 

-Az első hazai vendéglátó egységünk 1991-ben nyílt meg Budapesten. Azóta számos más városban jelen vagyunk, 56 egységünkből 29 vidéken található. Folyamatosan keressük a lehetséges helyszíneket, idén még tervezünk további éttermeket, amelyekről reméljük, hamarosan beszámolhatunk – emelte ki Sümegi László.

Bevételt és munkalehetőséget adnak Ácsnak

A megnyíló egységbe a munkatársakat a környező településekről toborozták, de szeretnének lehetőséget adni azoknak a fiataloknak is, akik diákmunkára jelentkeznének. Igyekeznek minél több hazai alapanyagot használni.

Dr. Szentirmai István, Ács város polgármestere a megnyitón arról beszélt, hogy a fejlődést és a gyarapodást kell segíteni. - Örömmel fogadtuk, hogy településünk közvetlen közelében nyitja meg legújabb, 56 éttermét a Burger King. Nagy szükség is volt rá, hiszen a cukorgyár bezárásával sok munkaerőt veszítettünk. A beruházással bevételt és munkaerőt is hoznak Ácsra - részletezte a polgármester.

Az akadályok ellenére is beérett a 10 éves munka

- Kemény négy éven vagyunk túl - erről már Lelkes László, a MBK Renter Property Kft. fejlesztője beszélt, aki a kivitelezésért felelt. - Sok újratervezés előzte meg a végleges állapotot. 2020 óta jónéhány akadályba ütköztünk, de örülünk, hogy a nehézégek ellenére ma együtt ünnepelhetünk. Az egyik ilyen az autópálya bővítésének tervei miatt alakult ki, végül ezt a sztrádaszakaszt nem érintik majd a munkálatok. A közművek hiánya miatt kiépítettünk egy biológiai szennyvíztisztítót is - fejtett ki Lelkes László.

A hivatalos szalagátvágást követően bepillantást kaphattak a stábok a konyhába is, ahol munkatársak azonnal el is készítették az első rendeléseket a vendégeknek.

Hetven éves múlt

Hetven évre nyúlik vissza a BURGER KING® története, amikor 1954-ben James McLamore és David Edgerton megalapította az első BURGER KING® éttermet Floridában. Ők ketten voltak azok, akik megragadták a lehetőséget és egy olyan gyorséttermet hoztak létre, ahol elérhető árakon kiváló minőségű burgereket szolgálnak fel. Ma is naponta több mint 1,6 millióan fogyasztanak el ilyen éttermeket. A Burger King jelenleg a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca. Globálisan több mint 15.000 étterme naponta több mint 11 millió vásárló igényeit elégíti ki, valamint 300.000-nél is több embernek biztosít munkát. A világ 100 különböző országában és különféle kultúráiban van jelen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában