Oktatás

2024.02.15. 19:00

Magyar-német osztály indul Felsőpulyán

A félévi szünetet követően megkezdődik a beiratkozás a felsőpulyai (Oberpullendorf) Liszt Ferenc Gimnázium magyar–német és horvát–német nyelvű osztályaiba. A „mi4mi” elnevezésű új tagozaton az iskola egy teljesen új koncepcióval szeretné újraindítani a nemzetiségi népcsoporti nyelvek oktatását.

Kisalföld.hu

Az iskolában több mint három évtizeden át működött az úgynevezett „Pannon-ág” (Pannonischer Zweig), ahol a diákok az első osztálytól kezdve tanulhatták a magyar, illetve a gradistyei horvát nyelvet. Az érdeklődés azonban egyre inkább csökkent: az utóbbi négy évben már csak szabadon választott tárgyként tudták továbbvinni. A következő, 2024/25-ös tanévtől viszont egy teljesen új koncepcióval szeretnék újraindítani a népcsoporti nyelvek oktatását, immár ismét a nappali tagozaton – írta meg a volksgruppen.orf.at. 

Az új „mi4mi” osztály a 2024/25-ös tanévben indul majd először, a beiratkozás februárban, a szemeszterközi szünetet követően kezdődik meg. Nyelvtudás nem szükséges, második nyelvként is elkezdhetik a diákok bármelyik nyelv tanulását. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában