Természetközeli rekreáció

2024.02.22. 15:09

Élménypark kilátóval, madármegfigyelővel, tanösvénnyel a tavaknál Kimlén - fotók, videó

Új élménypark jön létre Kimlén. Kilátó, madármegfigyelő, kerékpáros- és deszkapálya mellett új pavilon, játszótéri elemek révén alakítják ki az élményparkot 162 millió forintból a tavak környékén.

Mészely Réka

Élménypark – Eller Gizella kimlei polgármester a helyszínen is részletezte a 162 millió forintos beruházás terveit. Fotó: Kerekes István

Élménypark kialakítására nyert forrást a kimlei önkormányzat a horvátkimlei horgásztó környékén a TOP Plusz Élhető települések pályázatán. A 162 millió forintos beruházás részleteit projektnyitó sajtótájékoztató keretében mutatták be csütörtökön.

Élménypark Kimlén. Sajtótájékoztatón ismertették az elképzeléseket. Fotó: Kerekes István
Élménypark Kimlén. Sajtótájékoztatón ismertették az elképzeléseket. Fotó: Kerekes István

Élménypark a mintatelepülésen

Németh Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke gratulált a kimlei fejlesztésekhez, mely mint mondta, ésszerűek és tervszerűek is egyben.
– Fontos, hogy egy településen gondoljanak a jövőre. Kimle mintaközség, ahol energetikai, a hagyományőrzést segítő, környezetvédelmi, sport beruházásokat egyaránt sikerült megvalósítani. Most a TOP Plusz Élhető települések program keretében minden korosztálynak szóló beruházást tervenek – fűzte hozzá a közgyűlés elnöke.

Fontos, hogy egy településen gondoljanak a jövőre. Kimle mintaközség! 

Kikérték a helyiek véleményét

Eller Gizella kimlei polgármester a tavak múltját is felidézte: az egykori horvátkimlei focipálya területéről használták fel a kavicsot és földet az új híd létesítéséhez. Az így keletkezett tavak a téesz tulajdonában voltak, és a rendszerváltás után külföldi tulajdonba került. Az önkormányzat néhány éve vásárolta meg, és sikeresen élt a pályázati lehetőséggel. A faluvezető szerint a leendő rekreációs park majd hathektáros területen fekszik, a lakosság véleményét is kikérték, hogy milyen elemekkel gazdagodjon.
– Elkezdtük a közbeszerzést. Szeretnénk március végéig kiválasztani a kivitelezőt, hogy nyáron elvégezhessük a munkálatokat – emelte ki Eller Gizella.

Elkezdtük a közbeszerzést. Szeretnénk március végéig kiválasztani a kivitelezőt, hogy nyáron elvégezhessük a munkálatokat

A projektbemutatón elhangzott: nagy tó marad továbbra is a horgászoké. A kis tó mellett madármegfigyelőt hoznak létre. Lesz még interaktív erdei tanösvény, hozzá kapcsolódó kilátóval, egy erdei biciklispálya – melynek alapjait már lefektették a helyi fiatalok, a tornacsarnok mögötti területen pedig deszkapark, de játszótéri elemeket is kihelyeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában