Mosonmagyaróvár PRINT

2022.11.09. 12:02

Élménypark készül a kimlei horgásztónál

Külföldi tulajdonostól vásárolta meg a falu a tavat, aminek környékét a pályázaton elnyert 162 millió forintból alakítják élményparkká.

Mészely Réka

Madármegfigyelő, erdei tanösvény, biciklispálya, mászófal és deszkapark is lesz a horvátkimlei horgásztónál a tervek szerint.

Élményparkot alakítanak ki a horvátkimlei horgásztó környékén. Erre a célra a helyi önkormányzat a TOP Plusz Élhető települések pályázatán 162 millió forintot nyert. 

– Terveink szerint a nagy tó marad a horgászoké és a csendes séták kedvelőié. A kis tó mellé madármegfigyelőt, interaktív erdei tanösvényt, az erdőbe erdei biciklispályát, a tornacsarnok mögötti területre mászófalat, a görkorcsolyásoknak deszkaparkot terveztünk. A tervek véglegesítése most történik, melyhez további javaslatokat, ötleteket szívesen fogadunk – hívta fel a figyelmet Eller Gizella kimlei polgármester. 

Amint arról a közelmúltban beszámoltunk, a horgásztó korábban külföldi tulajdonban volt, ám azt a falu megvásárolta. Ennek költségét két ipari telek értékesítéséből tudták finanszírozni. A Kimlei Sporthorgász Egyesület használja továbbra is a területet, a civil szervezet vállalta rendbetételét, parkosítását. A horgászok egy fapavilont is felállítottak a partra, ahol kisebb rendezvényeket tudnak szervezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában