Széles út köti össze a bakonyalji falvakat

2024.02.07. 19:13

Bakonypéterd és Románd között 275 millió forintból újult meg az aszfalt - fotók

Egysávos helyett kétsávos, hat méter széles, padkás út köti össze mostantól Bakonypéterdet és Romándot.

Gyurina Zsolt

Átadták a Bakonypéterdet Románddal összekötő, 275 millió forintból 1234 méter hosszan felújított utat szerdán. Mint az eseményen Németh Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, a vármegyei önkormányzat célja, hogy csökkentse a nagyvárosok és a kistelepülésének közötti életminőséget befolyásoló különbséget. Hozzátette, hogy a beruházás TOP pluszos pályázati forrásból születhetett meg, de jelenleg az unió helyett a magyar kormány finanszírozza az szükséges összeget.

A korábbi egysávos helyett kétsávos, hat méter széles és padkás út készült. Emlékeztetett arra, hogy Bakonypéterden nemrégiben készült el 80 millió forintból a záportározó, így rövid idő alatt összesen majdnem 360 millió forint értékű fejlesztésnek örülhettek a település lakói. Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy korábban kormányzati forrásokból újult meg az út eleje és vége, így egy hiányzó szakasz készült most el, egyben reményeinek adott hangot, hogy sor kerülhet még a falu csapadékvíz-elvezetési rendszerének megújulására is, illetve a tervben van az intézmények infrastruktúrájának fejlesztése is. Bakonypéterd polgármestere, Krausz Tünde (nemrégiben házasságot kötött, így mostantól lánykori nevét viseli a korábbi Bolla helyett) kiemelte az út fontosságát: a bakonyi turisták és a környékbeli kistelepüléseken élők egyaránt használják, nagy forgalmú út, megújulásával régi álom vált valóra. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában