Mozgalmas őszkezdet

2024.01.12. 12:25

Szenteltvíz, benzingőz, hajlakk - Mutatjuk a szeptemberi történéseket Győr-Moson-Sopronban

Az új év első napjaiban érdemes visszatekinteni mindarra, ami az óesztendőben történt. Mi is így teszünk, hónapról hónapra röviden felidézzük az időszak legérdekesebb történéseit. Régi problémákra találtak megoldásokat szeptemberben. Egy lelkes szanyi gazdász magán-egészségcentrummal üzent hadat a várólistáknak.

Dániel Viktória

A sokak által hiányolt győri rali is visszatért a városba, a Nagyboldogasszony-székesegyház (felvételünkön) pedig visszakapta régi fényét.

Fotó: Csapó Balázs

Letartóztatott kapitány 

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette V. Attila győri rendőrkapitányt hivatali bűncselekmény gyanújával, miután feljelentette őt egy vállalkozó. A Győri Törvényszék három nappal később titkosított eljárásban le is tartóztatta az ezredest. A történtek után az országos rendőrfőkapitány Torma Tamás rendőr alezredest bízta meg a győri rendőrkapitányság vezetésével. 

Megoldás a várólistára 

Agrármérnök és mezőgazdasági termelő létére egészségügyi vállalkozást indított Németh Levente, és megnyitotta a Rábaköz első magán- MR-diagnosztikai központját Szanyban. A szanyi rendelőben egy recepciós és egy operátor munkatárssal találkoznak az ügyfelek. 

Fotó: Cs. Kovács Attila

Két teleradiológiai központtal kötöttek szerződést, ahol komoly szakorvosok, specia- listák dolgoznak. Ők online kapják meg a felvételeket és készítik el az értékelést. Sürgős esetben négy órán belül, de a vizsgálatoktól függően huszonnégy-hetvenkét órán belül eredményt adnak a páciensnek. 

Csikorogtak a gumik 

Több évtizedes kihagyás után újra Győrben és környékén versenyeztek a hazai ralisport legjobbjai. A hat kategóriában 136 versenyautót láthatnak a nézők, a versenyzők pedig több mint 141 kilométernyi távot teljesítettek. A résztvevők elmondták, a pályák izgalmasak és érdekesek voltak, mindenben megfeleltek a csapatok előzetes várakozásának. 

A tincsek bajnoka 

A világ legjobb hajfonójának választották a győri Baranyai Vivient Párizsban, az OMC fod- rász-világbajnokságon. A tehet- séges fiatal fodrász a technikai kategóriában szerezte meg a világbajnoki címet, ami előtte mindössze egyetlen magyar fodrásznak sikerült. A szemkápráztató fonást 40 perc alatt kellett elkészíteni a színpadon. 

DSC06602
A világ legjobb hajfonójának választották a győri Baranyai Vivient Párizsban, az OMC fodrász-világbajnokságon.
Fotó: Rákóczy Ádám

Újraszentelt bazilika 

A győri Nagyboldogasszony- székesegyház több évig tartó felújítás során, mintegy négymilliárd forintból kívül és belül is megújult. Dr. Veres András megyéspüspök újra felszentelte a bazilikát. A legutolsó átfogó felújítást 1970-ben végezték. Az újraszentelés napjának azért választották 2023. szeptember 13-át, mert korábban is ez volt a bazilika felszentelésének időpontja. 

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház több évig tartó felújítás során kívül és belül is megújult. Dr. Veres András megyéspüspök szentelte fel újra a bazilikát.
Fotó: Csapó Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában