200 háztartás regisztrált

2024.01.10. 14:20

Pénzt és energiát spórolhatnak az ingyenes LED-csereprogrammal a soproniak

Már több mint 200 soproni háztartás regisztrált az újabb ingyenes lakossági LED-csereprogramra, melynek elindítását Farkas Ciprián polgármester jelentette be december elején.

Kisalföld.hu
A tavalyi LED-csereprogramra ezer soproni háztartás jelentkezett, idén január 15-ig még van rá lehetőség. Fotó: Szalay Károly

A kezdeményezést a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel indította el újra soproni önkormányzat és a CYEB, ugyanis tavaly összesen ezer soproni háztartás igényelte az új és korszerű égőket. Idén január 15-ig lehetősége nyílik azoknak is jelentkezni a programra, akik az előző évben lemaradtak róla. A programnak köszönhetően pedig pénzt és energiát spórolhatnak meg a soproniak.

Hosszú távon a LED-világítás jelentős előnyökkel bír a hagyományos világításhoz képest. A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb környezeti terhelés. Egy átlagos magyar háztartásban közel 20 darab izzó található, és a világítás költsége a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki. 

A ledcsere.hu weboldalon található kalkulátor segítségével kiszámolható, hogy éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban. Az ingyenes lakossági LED-csereprogramra a ledcsere.hu oldalon a "Jelentkezés"-re kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla és soproni lakcímkártyával rendelkezik. Néhány adat és dokumentum feltöltésével a rendszer kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

A regisztrációhoz a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályától szintén kérhető segítség a 0699-515-131 és 0699-515-422 telefonszámokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában