Nem megfelelő állapot

2024.01.26. 15:38

Mi már tudjuk, hol és miért vághatnak ki fákat Győrben

Nem megfelelő egészségi állapotuk miatt fakivágást engedélyezett a győri polgármesteri hivatal hatósági osztálya a város területén. A Győr-Szol Zrt. 20 fásszárú növény kivágására kért engedélyt.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Kisalföld Archív

Helyszíni szemlék alapján a hivatal engedélyezte 8 fiatal berkenyefa kivágását a József Attila utcában. Megállapították, hogy kivágásuk és várostűrő fajra történő cseréjük indokolt. Megmenekült a József Attila utca 78-80. számú ingatlanok között egy közterületen álló madárberkenye, mert annak egészségi állapotát megfelelőnek tartották.

Kivágható azonban az Erfurti út 8-10. számú ingatlanok előtt, közterületen álló japán akácfa, az Erfurti út 42. számú ingatlan mögötti közterületen álló bibircses nyírfa, az Erfurti út 54. számú ingatlan mellett a közterületen lévő korhadt szomorú fűzfa, illetve az alá szorult oszlopos tölgy. A helyszíni szemlék során azt is megállapították, hogy már nem egészséges a Konini úti iskola melletti zöld területen található meggyfa, a Jereváni út 29. számú ingatlan mögött egy zöldjuhar, az Ifjúság körút 66. mögött egy bibircses nyírfa, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola előtt álló bibircses nyírfa, a Magyar utca 23. melletti ingatlanon álló meggyfa.

A hivatal a fák pótlására várostűrő fás szárú növények ültetését írta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában