Helyi közélet

2024.01.08. 15:01

Ingyenes, de fizetett ápoló képzés indul Burgenlandban - Mutatjuk a részleteket

Burgenlandban jelenleg nagyobb a kerselet az ápolókra, mint valaha. A Burgenlandi Egészségügyi és Ápolóképző iskolában (Gesundheit Burgenland) az év elején kezdődött a 2024/25-ös tanévre való beiratkozási időszak. Az iskola Felsőőrben/Oberwartban és Kismartonban/Eisenstadtban található, és összesen négy különböző képzési programot kínál.

Kisalföld.hu

Fotó: Volksgruppen.orf.at

Az ápolási asszisztensek képzési programja egyéves, az ápolási szakasszisztensek képzési programja pedig kétéves. Létezik egyéves továbbképzési program is ápolási asszisztensből szakápolási asszisztenssé. Az ápolási szakasszisztens képzést végzettek egy két éves továbbképzési programot követően pedig akár a diplomás egyészségügyi- és betegápolói végzettséget is megszerezhetik - adta hírül a volksgruppen.orf.at magyar nyelvű oldala.

Beiratkozás 17 éves kortól, akár érettségi nélkül is

A Gesundheit Burgenland iskola székhelye Oberwartban van, és Eisenstadtban is van egy kihelyezett intézménye. A képzésnek nincsenek költségei. A tanulók a képzési program teljes időtartama alatt alkalmazotti munkaviszonyban állnak. A támogatások a foglalkoztatási modellel kombinálva havi 1200 euróig terjedő pénzügyi támogatást tesznek lehetővé.

A beiratkozás 17 évesnél idősebbek számára nyitott, de olyan jelentkezőket is várnak akik szakmátváltanának és szívesen dolgoznának az egészségügyben.

Jelentkezés az interneten keresztül

Gabriele Ehrenhöfer igazgató szerint azok, akik elvégeznek egy ápolói képzési programot, válságbiztos szakmai jövőbe fektetnek be. A jelentkezési időszak 2024. április 30-ig tart. Jelentkezni a Gesundheit Burgenland weboldalán keresztül lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában