Hatósági engedély

2024.01.28. 07:23

Figyelem! Fákat vághatnak ki Győrben

Nem megfelelő egészségi állapotuk miatt fakivágást engedélyezett a győri polgármesteri hivatal hatósági osztálya a város területén. A Győr-Szol Zrt. 20 fás szárú növény kivágására kért engedélyt.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Pixabay

Helyszíni szemlék alapján a hivatal engedélyezte 8 fiatal berkenyefa kivágását a József Attila utcában. Megállapították, hogy kivágásuk és várostűrő fajra történő cseréjük indokolt. Megmenekült a József Attila utca 78–80. számú ingatlanok közötti madárberkenye, kivágható azonban az Erfurti u. 8–10. előtt egy japán akác, az Erfurti u. 42. mögötti bibircses nyírfa, az Erfurti u. 54. mellett lévő korhadt szomorúfűz, illetve az alászorult oszlopos tölgy.

A helyszíni szemlék során azt is megállapították, hogy már nem egészséges a Konini utcai iskola melletti zöldterületen található meggyfa, a Jereváni út 29. mögött egy zöldjuhar, az Ifjúság körút 66. mögött egy bibircses nyírfa, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola előtt álló bibircses nyírfa, a Magyar utca 23. melletti ingatlanon álló meggyfa. Pótlásukra várostűrő fás szárú növények ültetését írták elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában