Marad a régi tarifa

2024.01.07. 10:31

Elutasították az áremelést, és nagyobb rendet kérnek a csornai temetőben

Nem járult hozzá a csornai önkormányzat a temetői díjak január elsejei emeléséhez. A sírkerteket üzemeltető Jószív kft. tízszázalékos módosítást kért. A képviselő-testület arra hívta fel inkább a cég figyelmét, hogy tartson nagyobb rendet a temetőkben.

Cs. Kovács Attila

Az Őrangyal temetőben az önkormányzat felújíttatja a kápolnát.

Fotó: Cs. Kovács Attila

Áremelésre tett javaslatot a csornai temetői díjakkal kapcsolatban a Jószív Temetkezési Kft., mint a városi sírkertek üzemeltetője. A képviselő-testület azonban nem támogatta az elképzelést. Azt az álláspontot képviselték a képviselők, hogy legyen elég a tavaly márciusi emelés. 

Major András alpolgármester elmondta: a Jószív kft. december elején kérte a temetői díjak módosítását, terveik szerint az új tarifák január elsején léptek volna életbe. „Átlagosan tízszázalékos emelést javasolt a cég. 

Tavaly márciusban döntöttünk már tízszázalékos változásról, ezért javaslom, hogy ne terheljük tovább a csornaiakat

 – fogalmazta meg véleményét az alpolgármester. 

A temetőkben tapasztalható állapotokkal kapcsolatban Háncs Károly kritikát fogalmazott meg. Mint kifejtette, az Őrangyal temetőben – karácsony előtt – a járdákon, az utakon bokáig ért a sár, szintén a járdákon nagy mennyiségű a falevél. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin jelezte, hogy a vállalkozással szinte napi szinten tartják a kapcsolatot és rendszeresen felhívják figyelmüket a rendtartásra. „Évek óta gyakorlat már, hogy bekérem a temetőben készült fotókat a hulladék elszállításáról például. Nemcsak az írásos jelzést kérem tehát, hanem a munkát alátámasztó képeket is” – tette hozzá a polgármester. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában