Az unokáiért küzd a csáfordjánosfai nagymama

A csáfordjánosfai Lukács Kálmánné és családja az elmúlt időszakban nehéz anyagi körülmények közé került, ami miatt elindult a gyámhivatalnál az unokáinak kiemelése a családból. Végső mentsvárként fordult a Jóakarat hídjához, ami olvasóink révén 200 ezer forintos támogatással tudott segíteni.

Papp Fanni

Lukács Kálmánné harcol, hogy unokái vele maradhassanak. Fotó: Máthé Daniella

– Családi okok miatt kénytelen vagyok egyedül nevelni a nyolcéves iker unokáimat. Ha ez nem lenne elég teher a családi kasszára nézve, még a fiam is hazaköltözött a négy gyermekével és a feleségével. Ez idáig a gyermekek után járó családtámogatási ellátások és az árvaellátás jelentette a bevételi forrást, de néhány hete sikerült munkát találnom – kezdett bele a csáfordjánosfai asszony.

Lukács Kálmánné elmondta, a rossz anyagi körülmények miatt magas összegű hátralékot halmoztak fel többek között a gázszolgáltatónál.

– Havi szinten nyolcvan-kilencvenezret kell fizetnem a gázszámlákra, amit nem tudtunk előteremteni. Az tény, hogy van egy jó minőségű fatüzelésű kazánunk, amihez még tűzifánk is van, de a kémény állapota miatt letiltották a használatát. Amennyiben nem sikerül rendeznünk a tartozást vagy helyreállítani a kéményt, a gyermekeket ideiglenesen kiemeli a családból a gyámhivatal, melynek eljárása elindult – részletezte kétségbeesetten a nagymama. Hozzátette, mindenáron küzd unokáiért, hogy vele maradhassanak, amiben a lövői Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője a lehetőségekhez képest próbálja támogatni.

Egyelőre a családban maradhatnak a gyermekek, ugyanis méltányossági alapon a gázszolgáltató még nem kapcsolta ki a fűtést, de hamar megoldást kell találniuk. Lukács Kálmánné végső elkeseredésében fordult a Jóakarat hídjához, amelytől 200 ezer forintos támogatást kapott. – Az összeget a kémény helyrehozatalára szeretném fordítani – tette hozzá. 

Lukács Kálmánné harcol, hogy unokái vele maradhassanak. Fotó: Máthé Daniella

Segíthet Ön is!

A Jóakarat hídja olvasóinkat köti össze a rászorulókkal, az Önök adományaiból segíti őket. Ha bármekkora összeggel hozzá szeretne járulni a támogatá- sokhoz, azt a Lapcom Média Alapítvány 12096705-01312657-00100008 számlájára utalással megteheti. A Lapcom Média Alapítvány segítségét levélben vagy e-mailben kérhetik a rászorulók és az őket ajánlók. A postacímünk: 9021 Győr, Újlak utca 4/A. E-mail-cím: [email protected]
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában