Vér

2023.12.09. 09:35

Önzetlenül segítenek másokon a soproni véradók

Az emberség, az emberi szolidaritás és a felebaráti szeretetet ünnepelte a véradók napja alkalmából rendezett eseményen pénteken a Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete, ahol több elismerést is átadtak.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

Dr. Őrs Judit a soproni területi vérellátó vezető főorvosa elmondta, hogy az idei évben a covid óta először újra megemelkedett a véradási kedv, megközelítőleg ugyan ott van a véradások száma, ahol a járványt megelőzően volt. Hozzátette, hogy a véradók valóban önzetlenül nyújtják a karjukat, semmit nem várnak érte cserébe, egyszerűen az életük részeként, rendszeresen járnak véradásokra, embereket mentenek meg, amelyért nem lehetünk elég hálásak nekik.

- Nagyon büszke vagyok én magam is, de a Sopron Területi Vöröskereszt szervezet is, hiszen az idei véradó tervszámot túlteljesítettük. A közel 6200 tervezett véradót már most elértük, sőt meg is haladtuk, jelenleg ugyanis, több mint 6500 fő a számuk  - emelte ki beszédében Pilsits Mária, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei vezetőségi tagja.

A beszédeket követően több mint 50 önkéntes vehetett át elismerést, köztük olyan véradó is, aki már legalább 100 alkalommal adta vérét a jó ügyért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában