84 gyereket tud fogadni

2023.12.05. 14:31

Elkészült az új bölcsőde Sopronban - Fotók

Már a gyermekek is birtokba vették az új, kormányzati támogatásból megépült Mosolyvár Bölcsődét a Hillebrand utcában, amelyet ünnepélyes keretek között adott át a városvezetés kedden. Az új bölcsődében a lehető legjobb és legkorszerűbb körülmények között nevelkedhetnek a soproni gyermekek.

Papp Fanni

Az intézmény hat 14 fős csoportban tudja fogadni a gyerekeket.

Fotó: Szalay Károly

A soproni városvezetés számára is a gyermek az első, s a családok támogatása mellett fontos cél, hogy az itt élő gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedhessenek. Éppen ezért az elmúlt években számos bölcsőde, óvoda és iskola újult meg. A Hillebrand utcában ezúttal egy vadonatúj bölcsőde nyitotta meg kapuit, melynek köszönhetően 84 férőhellyel bővül a bölcsődei férőhelyek száma városban. A beruházás 1,2 milliárd forintos összköltséggel valósult meg.

Az átadó ünnepséget kedden tartották meg, melyen részt vettek többek között önkormányzati képviselők, kisgyermeknevelő intézményektől érkezett szakemberek, illetve Barcza Attila országgyűlési képviselő, Farkas Ciprián polgármester, Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek.

Farkas Ciprián beszédében hangsúlyozta, a Mosolyvár Bölcsőde megépülése lehetővé tette azt, hogy Sopronban nincs várakozási idő és mindenkinek megadatott, hogy gyermekét bölcsődébe járassa.

- Jelenleg Magyarországon több mint harmincöt családpolitikai intézkedés segíti a családokat, melyeknek célja, hogy minél több várt gyermek meg tudjon születni és a gyermeknevelés ne egy anyagi teher, hanem egy pozitívum legyen. Büszkék lehetünk arra, hogy a kormány a térségében a gyermeknevelési intézmények fejlesztését, felújítását és építését meghatározó és soha nem látott módon támogatja, csak az elmúlt 4 esztendőben két és félmilliárd forint érkezett a soproni választókerületre bölcsőde fejlesztésre. Ennek a legnagyobb tétele a most átadott nyolcan férőhelyes új intézmény - mondta el Barcza Attila.

Az új bölcsőde az Anger réti sporttelep mellett, a Hillebrand Jenő utcában található, melynek megépítésére nagy igény mutatkozott a környéken élő kisgyermekes családok részéről is, hiszen ezáltal jelentős mértékben javult a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés a városrészben. A kivitelezés során három nevelési-gondozási egységet hoztak létre, így az épület hatszor 14 fős csoportokat képes fogadni. Mindemellett az épület tartalmazza a szükséges kiszolgálóhelyiségeket, vizesblokkokat, konyhát, fedett teraszokat és játszókertet is.

Az intézmény mind megjelenésében, mind felszereltségében a gyermekek és a nevelők igényei számára alakították ki a 21. század elvárásainak megfelelően. Az egy szintes hagyományos építésű épület a legújabb hőtechnikai előírásoknak megfelelő anyagok felhasználásával, szerkezetekkel készült. Az épület fűtését hőszivattyús gépészeti rendszer biztosítja, így az épület működése modern és környezettudatos, emellett pedig az akadálymentesítés követelményeinek is megfelel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában