Digitális felzárkóztatás

2023.12.08. 11:08

387 notebook segíti a mosonmagyaróvári diákok tanulását

Az eszközöket oktatási és tanulói célra, saját használatra vehették át a gyerekek, és itteni tanulmányaik végéig náluk marad.

Mészely Réka

93 notebook segíti a Kossuth Gimnázium diákjait. A felvételen Nagy István agrárminiszter, Veres Mária iskolaigazgató és dr. Nagy Adél tankerületi igazgató.

Fotó: Mészely Réka

A hetedikes és tizedikes diákoknak, valamint a köznevelési intézményekhez 140 ezer notebook érkezik a téli szünet előtt a Klebelsberg Központ által megvalósított 201 milliárd forintos program keretében, melyben több mint háromezer állami, egyházi, nemzetiségi önkormányzati és alapítványi fenntartású iskola vesz részt.
Ebből 387-et Mosonmagyaróváron osztanak ki: 93-at pénteken adtak át a Kossuth Lajos Gimnáziumban Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője és dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgatója jelenlétében.
Veres Mária, a Kossuth-gimnázium igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy korábban már 141 gépet kapott az intézmény, így a tizenegyedikesek már rendelkeznek notebookkal. A most beszerzett eszközöket oktatási és tanulói célra, saját használatra vehették át a gyerekek, és itteni tanulmányaik végéig náluk marad.
A program folytatódik, 2024 tavaszán az 5., 6. és a 9. évfolyamon tanuló diákok regisztrálhatnak és juthatnak ingyenesen a technikai eszközhöz – tudtuk meg Nagy Istvántól és dr. Nagy Adéltól. Egyébként a vármegyében 6091 notebook talál új gazdára a programban ezúttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában