Segíti a felkészülést

2023.12.05. 19:09

Digitális felzárkózás - Új laptopokat kaptak kazinczys és pannonhalmi diákok - fotók

A Klebelsberg Központ szervezésében megvalósított projekt keretein belül kedden több intézmény kapott notebookokat. A program célja, hogy versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtsanak a gyermekeknek és a családoknak.

Vámos Annamária

Fotó: Csapó Balázs

Kara Ákos országgyűlési képviselő délelőtt 32 hordozható számítógépet adott át a Pannonhalmi Szent Benedek Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. évfolyamos tanulóinak, melyeket jelképesen Nagy Zoé és Hőgyes Orsolya hetedikes diákok vették át.

Az átadón jelen volt Vas Gábor polgármester, Lipták István igazgató, Szücs Katalin és Regner Judit igazgatóhelyettesek és Hegedűs Odó atya a Pannonhalmi Főapátság szerzetese, a Szent Benedek Iskola történelem-hittanára.

- Az otthoni felkészülésben, tanulásban segítik a notebookok elsősorban a gyerekeket. Az önálló és tudatos használatot szeretnénk erősíteni, hogy saját eszközökkel, felelősséggel tudjanak dolgozni - mondta el az igazgató.

Fotó: Csapó Balázs

Ezen a napon érkeztek meg a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumba is a Lenovo 300w-s eszközök. A 107 darab notebookot a 7. és a 10. évfolyamosok kapják.

A Kazinczy Ferenc Gimnáziumban összesen öt, hetedikes és tizedikes osztály tanulóinak osztanak ki 195 oktatási célú személyes, valamint intézményi használatú notebookot. Az átadón Dr. Balatoni Katalin, köznevelési helyettes államtitkár, Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő, Prof. Dr. Dézsi Csaba András, polgármester és Németh Tibor az intézmény igazgatója vett rész.

Fotó: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában