Erről írtunk

2023.12.28. 08:38

30 éve megbénította Győr-Moson-Sopront a havazás

Kisalföld.hu

10 éve: Születésnap örömkönnyekkel

Kollégái meglepetés-gálaműsorral, Orbán Viktor levélben köszöntötte a nyolcvanéves Bede-Fazekas Csabát, aki 44 éve tagja a győri társulatnak. Gáti Oszkár önkéntes száműzetését szüntette meg hogy személyesen köszöntse a művészt.

 

30 éve: Tél tábornok beköszöntött

28-ára virradóra 23 centi hó hullott a likócsi meteorológiai állomás jelentése szerint. A hóesés pedig csak délutánra szűnhet meg. Bár 40 hóeltakarító munkagép dolgozott az utakon, a munkájukat nehezítették a keresztbefordult autók, így volt például járhatatlan a 83-as főút Győrszemere és Tét közötti szakasza, a 86-os Mosonmagyaróvár és Jánossomorja között, vagy a 85-ös Kapuvár és Fertőszentmiklós között. A Kapuváron rekedt utasok számára megnyitották a gimnáziumot szállásnak. Lezárták a hegyeshalmi határátkelőt. A váltók fagyása és a hótorlaszok miatt a vasúton is többórás késések voltak jellemzőket. A mentősök is csak hóekék nyomában tudtak biztonsággal közlekedni a bajba jutottak ellátására.

 


40 éve: Fest, farag a reneszánsz szerelmese

Már szobafestő-mázolóként is Tizianot másolt, majd megadta magát a művészetnek. Décsi Mihály győri fafaragót mutattuk be, aki tökélyre vitte a Dunántúli, Alföld, vagy akár spanyol mintákat. A hatvannégy éves numizmatikai és történelmi érdeklődésű férfi megmutatta lapunknak munkáit. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában