Megújult 3 utca

2023.12.15. 16:23

100 millió forintból kaptak aszfaltot Fertőrákos útjai

Újabb útfelújításnak örülhettek Fertőrákoson, hiszen pénteken, ünnepélyes keretek között adta át Palkovits János polgármester, valamint Barcza Attila, országgyűlési képviselő a Béke utca, Szent Sebestyén utca és Kiserdő utca felújított útszakaszát.

Varga Henrietta

Ünnepélyes keretek között adták át Fertőrákoson az új utakat Képünkön: Freiler László tervező, Dr. Nagy Attila jegyző, Palkovits János, Barcza Attila és Pitzinger Krisztián, a kivitelező képviselője látható

Fotó: Szalay Károly

- Nagyon örülünk annak, hogy a felújításnak köszönhetően a korábbi murvás út helyett egy teljesen megújult úton közlekedhetnek az itt lakók. Igaz, hogy a Szent Sebestyén utca a hetvenes években betonozva lett, viszont az időjárás viszontagságai, a csatornázás és egyéb munkák miatt repedezett, töredezett, ezért volt szükség ennek az útszakasznak a megújítására is - osztotta meg lapunkkal Palkovits János, Fertőrákos polgármestere. 

- Nyáron adtuk át a munkaterületet és határidőben, most decemberre el is készült az az aszfaltozás, amely teljes egészében pályázati forrásból valósult meg és amelyre több mint 100 millió forintot nyert az önkormányzat - mondta. Bízom benne, hogy az itt élők elégedettek és örülnek annak, hogy mostantól ilyen minőségű utakon közlekedhetnek. Hozzátette, hogy a felújítás itt nem áll meg, hiszen február végéig elkészül a nyolc, napelemmel működő kandelláber is a Kiserdő utcában.
- Nagyon fontos átadónak lehetünk tanúi, hiszen három utcát egyszerre felújítani egy településen, még akkor is, ha ezek nem a leghosszabb utcák, nagy dolog - kezdte ünnepi beszédét Barcza Attila, önkormányzati képviselő. Fertőrákos egy fejlődő, turisztikai település, ezért a falu képének, valamint a lakók életminőségének érdekében el kell érni azt, hogy egyre több utca legyen rendben. Kiemelte, hogy a jövőre nézve van még feladat és a következő időszakban töretlenül folytatják Fertőrákos utcáinak rendbetételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában