Egyedi alkotás

2023.11.05. 13:05

Víz a révkomáromi körforgalomban

Egyedi alkotás került Észak-Komárom egyik kereszteződésébe.

Szinak Evelyn

A mű a vizet szimbolizálja. Az átadón, a helyi vízszolgáltató cég, a KOMVaK ügyvezetője, Ruman Patrik elmondta: régóta gondolkodtak azon, mi is kerüljön a körforgalom közepébe. Az észak-komáromiak az átadás óta csak KOMVaK-os körforgalomnak hívják az E. B. Lukác utcában lévő kereszteződést, hiszen itt találhatóak a cég irodái, így jött az ötlet, hogy egy olyan alkotást helyezzenek el ott, ami a vállalatot szimbolizálja.

Az alkotás egy stilizált, üveglaminátból és gyantából készült vízfolyást ábrázol, amely fölé egy vízszelepet szereltek fel. Megalkotásán helyi művészek és szakemberek dolgoztak együtt. A beruházást a KOMVaK saját költségvetésből valósította meg, a kiadás nem érte el az 5 ezer eurót. „Szlovákiában is egyedülálló alkotásról van szó, a világban talán csak 4–5 helyen látni valami hasonlót” – emelte ki Ruman Patrik.

 

Keszegh Béla polgármester arról beszélt, hogy a helyiek egyik régi vágya volt, hogy a kereszteződésben körforgalmat alakítsanak ki. „A közepébe valóban egy olyan, helyi művészek által készített alkotás került, ami a város és a régió egyik legfontosabb értékét, a vizet szimbolizálja” – fogalmazott a városvezető. Hozzátette: a jövőben szeretnék az E. B. Lukác utcában lévő körforgalmat összekötni a Hetes lakóteleppel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában