Gyakorlatozás és átcsoportosítások

2023.11.06. 07:10

Katonai menetoszlopokra kell számítani a 82-es és a 83-as főúton is

Országszerte több autópályán és főúton várható katonai járművek menetoszlopa technikai átcsoportosítások miatt. Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred technikai átcsoportosítást hajt végre hétfőn Hódmezővásárhely és a veszprémi Újmajor között.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: MW Archív

Fotó: Matey István

A közlemény szerint nagyobb katonai járműforgalom várható hétfőn 8.00 és 13.00 óra között a Hódmezővásárhely-Újmajor útvonalon, a 472-es számú út - 47-es számú főút - M43 - M5 - M0 - M7 autópálya - 63-as - 8-as - 7-es - 8-as - 82-es számú főút és a 83-as számú út érintésével.  

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei százötven fővel, negyvenöt haditechnikai eszközzel, három menetoszlopban átcsoportosítást hajtottak végre Kecskemétre, Szolnokra és Pápára vasárnap. A győri légvédelmi rakétaegységek a légibázisok légvédelmi rakéta védelmét fogják ellátni a hétfőn kezdődő nagyszabású gyakorlaton. Az előretolt szárazföldi harccsoport kötelékében vesznek részt a feladatokban, a gyakorlat következő fázisában átcsoportosítást hajtanak végre Tiszaroffra, és a vízi átkelést biztosítják. Az átkelést követően az ország keleti részében fognak feladatokat végrehajtani - írták a közleményben.

A honvédség arra kéri a közlekedőket, hogy a katonai menetoszlop közé ne hajtsanak be, mert az veszélyes. A konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel a járművek mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A Magyar Honvédség "törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük!" - olvasható a honvedelem.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában