EzTörténtKisalföld

2023.11.21. 14:44

Erről írtunk: Győri volt Irak első magyar halottja, ripityára törött a szobor, és Áfész-pénzből mulatott

Erről írt a Kisalföld napilap 10, 20 és 50 éve.

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld Archív

Tíz éve: A költő után szobra is ott lelte halálát

Menthetetlen a megrongálódott Radnóti szobor, erre lyukadt az alkotó Melocco Miklós, miután egy autós a ködben belerohant az alkotásába. A Győri önkormányzat saját költségén szeretné pótolni szobrot. Simon Róbert Balázs alpolgármester azt mondta, hogy Radnóti Miklós halálának 2014. november 9-én esedékes 70. évfordulóján a szobor állni fog, mégpedig kivilágítással és kamerarendszerrel kiegészülve. Jövő évben pedig november 7-én valóban tudósíthattunk a szobor másának átadásáról.

Forrás: Kisalföld Archív

Húsz Éve: Győri fiatallal végzett amerikai golyó Irakban

Varga-Balázs Péter egyetemista Három hónapra vállalt munkát Irakban. A végzetes lövés akkor dördült el, amikor a volt Révais fiatal állítólag nem állt meg egy ellenőrző ponton, de ellentmondásos beszámolók keringtek az eseményekkel kapcsolatban, például arró, hogy történt-e figyelmeztető lövés amerikai részről és a család számára nem adták ki az eset jegyzőkönyvét.Hosszú peres huzavona után kapott kártérítést a család.

Ötven éve: Mulathatnék Áfész pénzből

A Győr-Ménfőcsanak és Vidéke Áfész felvásárló munkatársaként a 25 éves Farkas Gusztáv Győrben és a Balatonon, dorbézolta el a rábízott pénzt,

Munkahelyi jellemzésből való az alábbi idézet: ,,Italozó életmódot folytat, szeret költekezni. Magatartása könnyelmű és felelőtlen.” Ennek ellenére sok pénzt bíztak rá, hiszen a málnafelvásárlásra szánt összeg nála volt.

Ahogyan a bíróságon vallotta: „mulathatnékja volt”. Győrött értesült arról, hogy azon a napon rendezik az Annabált és választják meg a Balaton szé pét. Irodájában az Áfész vaskazettájából mintegy 58 000 forintot vett magához. Délután 5 órakor újból taxit rendelt. Meg se, álltak Csónakig, ahol a felvásárló fejedelmi módon megvacsorázott. A terv változott, és nem az Anna-bárba ment, hanem a Marina Szállóban szobát nyittatott, és megkezdődött az ..úri muri”. A szálloda bárjában „könnyű nőkkel és nehéz fiúkkal” ismerkedett meg. Az eredmény: sikerült egy éjjel 23 ezerforintot elköltenie. Hajnalban tért nyugovóra, majd délelőtt átruccant Tihanyba egy újdonsült barátjával és két lánnyal. Később visszatért Balatonfüredre, a gépkocsivezetőt kifizette, a szállodából a fizetővendég-szolgálat egyik szobájába költözött. Augusztus 5-éig tartózkodott Balatonfüreden. Neves zenészekkel, énekesekkel és zeneszerzőkkel ismerkedett meg. Szórta a pénzt, mindenkinek fizetett. Vallomása szerint cselekményeinek következményeire csak egyszer, július 30-án gondolt: még 25 000 forint volt nála. Ahogyan vallotta, akkor már mindegy volt. Augusztus 5-én a déli órákban zsebében mindössze 200 forinttal Budapestre utazott. Az éjszakát egyik szórakozóhelyen töltötte.

Az országos körözés után került rendőrkézre. A Ménfőcsanak és Vidéke Afész-nek 61 246,76 forint kárt okozott. A Győri Járásbíróság jelentős érték tekintetében folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettéért 2 év és 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, azonkívül 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kötelezte az okozott kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában