Javuló közlekedésbiztonság

2023.11.10. 16:33

Átmeneti útlezárásokra kell készülni Tatán több helyszínen

Közlekedésbiztonsági szempontokat figyelembe véve Tata legveszélyesebb közlekedési helyszínei, csomópontjai a gyorsforgalmú, többsávos főutak, a Május 1. út, Ady Endre utca mellett a Fazekas utca–Kálvária úti kereszteződés. Ez utóbbinál a közlekedési helyzetet bonyolítja, hogy a kereszteződés nehezen belátható és viszonylag szűk a hely.

Kiss T. József

Tata önkormányzata tájékoztatja a tataiakat, illetve mindenkit, aki arra közlekedik, hogy a város közlekedésbiztonságának növelése érdekében átépítik a Fazekas utca–Kálvária úti csomópontot. Az átépítést követően a gyalogosok a teljes csomópontban a járdával egy szintbe emelt burkolaton kelhetnek majd át az úttesten. A közvilágítás fejlesztésével, valamint a burkolatba prizmák beépítésével még nagyobb biztonságban használhatják a gyalogosok és az autósok is kereszteződést. Az érintett csomópont környezetében több iskola, óvoda köznevelési intézmény található, így a térségben a beruházás által növekedni fog a közlekedés és a közlekedés biztonsága is. A kivitelezési munkálatok október 31. és november 30. között zajlanak. 

Jelenleg így néz ki a Fazekas utca–Kálvária úti kereszteződés. November végére elkészülnek a munkálatokkal, és biztonságos lesz az átkelés a kereszteződésben. Fotó: Kiss T. József

A kivitelezés időszakára a csomópontot a gépjárműforgalom elől teljes mértékben lezárják. A csomópont gyalogosan átjárható marad a kivitelezés teljes időszaka alatt. A II. János Pál pápa téren a templom mögötti parkolók továbbra is használhatók lesznek. A parkolót a Fazekas utcán keresztül lehet megközelíteni. A Fazekas utca Kőfaragó ház előtti szakaszára a Fekete út felől lehet majd behajtani, kihajtani pedig az alsó ágon. Minden ingatlan megközelíthető marad. 

Kérik, a kivitelezés időszakában különösen figyeljenek a munkát végzőkre, a közlekedőkre egyaránt. Köszönjük türelmüket! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában