5 évig lehet sajátra gyűjteni

2023.10.01. 09:40

Újra meghirdette az előtakarékossággal egybekötött bérlakás-pályázatát a győri önkormányzat

Simon Roberta

Forrás: Schutterstock

A győri Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság pályázatot hirdet előtakarékosság vállalásával önkormányzati bérlakások határozott idejű bérleti jogának elnyerésére.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy havi 60 ezer forinttal lakáscélú előtakarékosságot kell vállalnia az igénylőnek. Ezt a pályázó által választott hitelintézethez kell befizetni. Előtakarékosságként életbiztosítással kombinált megtakarítást nem fogadnak el.

Legfeljebb 5 évre lehet igénybe venni az önkormányzati bérlakást, amelyeket felújítási kötelezettség is terhel. A felújítás költségeit - 300 ezer forintot - a nyertes pályázónak kell viselni. Ennek az összegnek igazoltan rendelkezésre kell állnia a pályázó számláján. A bérbeadó Győr-Szol Zrt. által előírt munkálatokat két hónap alatt kell elvégezniük a beköltözőknek.

A nyertes pályázók a lakások megüresedésének ütemében kapják meg a bérlakásokat. Az elnyert lakás cseréjére vagy megvásárlására nincs lehetőség. A bérleti szerződés nem hosszabbítható meg. 

A pályázat további feltételéről és a bérlakások elhelyezkedéséről, méretéről  a gyor.hu oldalon tájékozódhatnak. 

Október 1-től igény esetén letölthetik a benyújtáshoz szükséges dokumentumokat, vagy azok átvehetők a Polgármesteri Hivatal Győr, Honvéd liget 1. szám alatti épületének portáján

A pályázat benyújtási határideje: 2023. október 20.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában