Börtön

2023.10.14. 21:03

Továbbra is sikeresek a sopronkőhidai fegyház nyílt napjai

Hatalmas volt az érdeklődés a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön nyílt napjára, amelyre alig három óra alatt betelt a keret, több mint nyolcvanan jelentkeztek a szeptember 30-án tartott intézetlátogatásra.

Kisalföld.hu

Fotó: Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

A börtön zárt világa vonzza az érdeklődőket, a sopronkőhidai intézet pedig időről időre lehetőséget nyújt a betekintésre. A nyílt napon a vendégek a börtön történetéről és jelenlegi működéséről szóló tájékoztatást követően körbejárhattak a falakon belül . Megnézhették a körletépületet, összehasonlíthatták a fogvatartottak korábbi és jelenlegi elhelyezését, a múzeumzárka után egy mai zárkába is benézhettek. A látogatók képet kaphattak a fogvatartottak és a felügyelők által használt modern eszközök működéséről is.

A fogvatartottak vallásgyakorlását szolgáló intézeti kápolna után a könyvtárhelyiségbe és egy tanterembe is bemehettek. Az udvaron kiállított rabszállító gépkocsi és a látogatóhelyiség is különleges élményt nyújtott az érdeklődőknek. Volt olyan, aki már másodszor regisztrált a nyílt napra, és most a családtagját is elhozta a programra.

A látogatáson a vendégek tájékoztatást kaptak a büntetés-végrehajtási szervezethez történő csatlakozás feltételeiről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában